Primarul Cătălin Flutur nu renunţă la ideea achiziţionării Casei Ankele. Consilierii municipali şi-au dat avizul de principiu încă din anul 2013 pentru cumpărarea acestei clădiri. În toamna anului 2016, primarul Cătălin Flutur a anunţat că municipalitatea va achiziţiona Casa Ankele pentru a fi mutată acolo Poliţia Locală. Astfel ar fi fost repus în valoare un imobil din Centrul Istoric şi s-ar fi rezolvat şi problemele generate scandalurile frecvente din zonă.
La finalul aceluiaşi an, viceprimarul Marian Murariu a propus însă ca imobilul să fie expertizat, motivând că municipalitatea trebuie să ştie pe ce dă banii. Lunile au trecut, iar expertiza solicitată nu a fost făcută.
Cătălin Flutur susţine acum că situaţia în privinţa Casei Ankele se poate schimba radical, mai ales că municipalitatea are o oportunitate de finanţare.
La jumătatea lunii trecute, guvernul a aprobat prin ordonanţă de urgenţă Programul de investiţii în domeniul culturii. Ordonanţa a pornit de la necesitatea reglementării de urgență a asigurării fondurilor pentru protejarea monumentelor istorice, proprietate publică a statului sau a unităților administrativ-teritoriale, care se află într-o avansată stare de degradare și pentru care există riscul semnificativ de a dispărea în timp scurt.
Programul de investiții în domeniul culturii, cu executare multianuală, are ca scop finanțarea următoarelor categorii de cheltuieli de investiții: achiziția de imobile monumente istorice și de bunuri culturale mobile clasate, prin exercitarea dreptului de preemțiune al statului, în condițiile legii; realizarea de lucrări de intervenție, reabilitare și/sau modernizare, consolidare, restaurare și punere în valoare a monumentelor istorice; realizarea de lucrări de intervenție, reabilitare și/sau modernizare, consolidare, restaurare și punere în valoare a obiectivelor culturale, cum ar fi biblioteci, muzee, centre culturale, instituții de spectacole sau concerte și alte obiective cu destinație culturală.
„Prin Ministerul Culturii se alocă un miliard de euro, în etape, până în 2026 pentru achiziţionare şi reabilitare monumente istorice. Eu am un mare interes să cumpăr Casa Ankele pentru a o reabilita şi a continua programul de repunere în valoare a Centrului Istoric. Prin acest program am avea bani şi pentru cumpărare, pentru reabilitare şi este un moment absolut prielnic. Eram mult mai avansaţi dacă eram deja proprietarii imobilului”, a declarat primarul municipiului.
Botosaniul a fost si va fi o ,,urbe” datorita unor ,,case boieresti” (chiar daca unii boieri erau armeni sau evrei). Decat stadioane sau bazine de inot in panta mai bine e reabilitarea intregului centru istoric (cat inca mai este ce !) .