joi, aprilie 10, 2025
AcasăPrima PaginăAnchetaţi după ce au ucis o căprioară

Anchetaţi după ce au ucis o căprioară

Imagini şocante au ajuns miercuri dimineaţă în mediul online. Doi tineri din judeţul Botoşani apăreau fotografiaţi în timp ce ucideau cu bâta o căprioară şi s-au gândit să se laude cu „isprava” lor, stârnind indignarea utilizatorilor din mediul online.

Adolescenţii s-au lăudat că au prins animalul într-o pădure din comuna Mihălăşeni şi ulterior nu s-au lăsat până nu l-au omorât. În scurt timp, însă, cazul a ajuns şi în atenţia poliţiştilor, care au demarat de ieri dimineaţă o amplă anchetă în acest sens. După câteva ore de cercetări, oamenii legii au reuşit să identifice tinerii din fotografia apărută în mediul online. Fotografia este mai veche, făcută în urmă cu câţiva ani, când cei doi erau minori, în prezent având 20, respectiv 21 de ani. Chiar şi aşa, însă, cei doi au intrat în atenţia Poliţiei.

„În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru braconaj cinegetic. Se continuă cercetările în vederea luării măsurilor legale”, a precizat inspectorul Maria Carp, putător de cuvânt al IJP Botoşani.

 

Legea prevede pedepse aspre

 

Potrivit legii, vânătoarea este definită ca „acţiunea de pândire, căutare, stârnire, urmărire, hăituire sau orice altă activitate având ca finalitate capturarea ori uciderea exemplarelor din speciile prevăzute în anexe, aflate în stare de libertate”.

La căprioare, metodele de vânătoare admise sunt pânda şi dibuitul, cu sau fără chemătoare. Goana este interzisă la această specie, ca de altfel şi vânarea cu câini mânători. Indiferent de sex, anotimp şi metoda de vânătoare, la căprior nu se poate trage decât cu proiectil unic, admise fiind şi armele lise şi armele cu glonţ de la calibrul 5,6×43 în sus.

Sezonul de vânătoare la căpriori masculi este deschis între 15 mai şi 15 octombrie, iar la femele între 1 septembrie şi 15 februarie.

Potrivit legii, dacă faptele prevăzute au fost săvârşite de două sau mai multe persoane împreună, acestea se pot pedepsi cu închisoare de la trei la 10 ani.

 

 

– Tudor CHIRIAC

 

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

1 COMENTARIU

Botoșani
cer acoperit de nori
3.3 ° C
3.8 °
3.3 °
91 %
8.5kmh
100 %
J
3 °
vin
5 °
S
8 °
D
15 °
lun
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

În sfârșit, poezia e protejată la Botoșani.

EDITORIAL

Chiar dacă România este republică semi-prezidențială – cu șef de stat și de guvern – președintele are importanța lui, mai ales la capitolul imagine...

EPIGRAMA ZILEI

Berbecuț Bârsan, ce ești năzdrăvan, Doar tu ne-ai băgat, adânc în rahat Deși ai primit, lucrări, înmiit De la noi, șira de paie și oloiul din tigaie... -...

HAPPY CINEMA

Primăvara vine cu o veste extraordinară pentru iubitorii de film! Între 22 aprilie și 31 mai, Happy Cinema îți oferă ocazia de a viziona...

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...