Liceul „Alexandru cel Bun” Botoșani a organizat, pe 20 iunie 2018, Conferinţa de diseminare a rezultatelor proiectului Learning for Life, derulat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, în cadrul Programului Erasmus+. Proiectul a debutat pe 1 septembrie 2016 şi se va încheia pe 31 august 2018.
Scopul proiectului este promovarea și utilizarea unor metodologii educaționale inovatoare: Învățarea prin problematizare (PBL) și Teoria Inteligențelor Multiple, dezvoltarea la elevi a competențelor cheie de matematică, științe și alfabetizare, dezvoltarea abilităților necesare în societatea actuală și viitoare.
Coordonatorul proiectului este Salesianos Urnieta Salesiarrak, din Spania, iar partenerii contractuali sunt: Agrupamento de Escolas Rosa Ramalho (Portugalia), Pixel (Italia), Universidad del Pais Vasco (Spania), Gimnazjum nr 3, Swidniku (Polonia), Liceul „Alexandru cel Bun” Botoșani (România). Fiecare partener contractual are implicați în proiect parteneri naționali asociați: școli și instituții educaționale, dispuse și interesate să utilizeze pachetul de instruire conceput în cadrul proiectului.
Grupul țintă este format din elevi din învățământul secundar (clasele a VIII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a) și din profesori din învățământul secundar.
În cadrul Conferinţei, au fost prezentate site-ul proiectului, broșura, pachetul de instruire, bazat pe cerințele Curriculumului Național: 12 ghiduri metodologice pentru profesori și 12 ghiduri de învățare pentru elevi, prin care aceștia sunt ajutați să utilizeze metoda PBL – Problem Based Learning (Învățarea prin rezolvarea de probleme și proiecte) și Teoria inteligențelor multiple, în cadrul unor teme / activități de matematică, științe și alfabetizare, pentru toate tipurile de elevi / inteligențe, vizând competențele – cheie comune țărilor la nivel european, materiale de formare, bune practici prezentate de școlile asociate, Liceul Teoretic „Mihai Ciucă” Săveni și Liceul Tehnologic ,,Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona.