Un botoșănean care i-a furat cardul colegului de muncă şi i-a scos banii din cont a fost condamnat definitiv, ieri, la un an 10 luni şi 20 de zile închisoare, magistraţii dispunând suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Acuzat de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic şi furt, botoşăneanul Vlad C a fost găsit vinovat la toate capetele de acuzare, iar timp de trei ani va trebui să respecte mai multe obligaţii stabilite de judecători. În schimb, dacă nu va respecta toate măsurile instituite de instanţă sau va comite o altă faptă de natură penală, el va ajunge în spatele gratiilor.
La începutul lunii mai 2016, suceveanul V.G. a fost angajat ca şofer la o firmă, banii urmând să-i primească pe card. Întrucât, anterior, îl cunoscuse pe Vlad C., cu care locuise într-o cameră de cămin, suceveanul l-a invitat să-l însoțească într-o cursă peste hotare. Pe parcursul călătoriei,suceveanul i-a dat tânărului cardul şi codul PIN să încarce o butelie la o stație peco de pe traseu, plata făcându-se cu cardul. La întoarcerea în țară, V.G. Şi-a primit contravaloarea cursei, respectiv 600 Euro, care i-a fost virată pe card, iarpe 27 mi 2016 a retras 450 Euro. Din momentul revenirii din cursă și până pe 30 mai 2016, Vlad C. a rămas în locuinţa părinţilor suceveanului, iar în ziua cu pricina, profitând de neatenția lui G.V și întrucât avea codul PIN, i-a furat cardul şi a extras 600 de lei din cont prin două operaţiuni. A doua zi, când a dorit să folosească cardul, suceveanul a realizat că acesta a dispărut şi a luat legătura cu unitatea bancară, intenția sa fiind de a bloca cardul, dar i s-a comunicat că, în perioada 30-31 mai 2016 a fost retrasă, din contul său, suma de 600 lei, aproximativ 150 Euro . Din acel moment botoşăneanul a devenit principalul suspect. Sunat pe telefonul mobil, Vlad C.a recunoscut totul, discuţia dintre ei fiind înregistrată de sucevean, însă a doua zi botoşăneanul a restituit cardul cu promisiunea că va restitui şi banii. Doar că nu a reuşit să se ţină de promisiune, iar V.G. a făcut plângere la poliţie. În cursul urmăririi penale, tânărul s-a prevalat de dreptul la tăcere, dar cazul a fost preluat de procurorii DIICOT, care l-au trimis în judecată. În timpul procesului el s-a prezentat doar la primul termen de judecată, când a solicitat amânarea cauzei pentru a i se acorda posibilitatea de a se împăca cu suceveanul cu privire la furt. Ulterior, el nu s-a mai prezentat la nici un termen fiind emise multiple mandate de aducere pentru a se încerca audierea lui. Prin urmare, Tribunalul Suceava l-a condamnat la închisoare cu executare şi l-a obligat la restituirea sumelor, inclusiv 100 de euro împrumutaţi de la acelaşi sucevean în Anglia. A urmat apelul, iar magistraţii Curţii de Apel a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, botoşăneanul scăpând de puşcărie pe ultima sută de metri.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.