Parcul Regional de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa continuă să genereze dispute între edili. După ce viceprimarul Cosmin Andrei a declarat la finele săptămânii trecute că Parcul Cornişa nu poate fi recepţionat în lipsa documentelor pe care primarul municipiului ar refuza să le dea, sau nu le-ar avea, Cătălin Flutur a venit ieri cu câteva explicaţii. „Este uşor aşa de a încerca să scapi de un lucru. În primul rând, nu eu deţin actele. Procedura este în felul următor – se numeşte o comisie de recepţie care solicită de la constructor, diriginţi de şantier, toată documentaţia”, a declarat Cătălin Flutur. Potrivit acestuia, la vizita în teren organizată la jumătatea lunii, reprezentanţii constructorului şi diriginţii pregătiseră mai multe bibliorafturi cu documente pe care le-au pus la intrarea în zona de bazine interioare. „Actele nu sunt la mine, actele sunt acolo la ei, într-o cameră, toate. Au spus «astea sunt actele, luaţi-le». Cum să refuz eu? Le am eu? Eu am numit o comisie care să facă lucrul acesta (recepţia obiectivelor finalizate – n.r.)”, a spus edilul, reamintind că prerogativele comisiei sunt solicitarea documentelor de la constructor şi diriginţi de şantier, studierea acestora şi deplasarea în teren pentru preluarea obiectelor.
Cât priveşte un alt motiv invocat de Cosmin Andrei, respectiv imposibilitatea preluării unor obiecte care nu sunt funcţionale, primarul a ţinut şi aici să-l contrazică pe viceprimar. Astfel, obiectele din parc sunt funcţionale, fiind legate la reţeaua utilităţi, urmând a fi făcut racordul canalizării în zona Modern Calor. „Nu înseamnă că astăzi preiau obiectele şi, spre exemplu, mâine cineva joacă fotbal pe terenurile acoperite, spre exemplu. După ce sunt preluate, se face instructajul personalului. A prelua obiectele, înseamnă o gură de oxigen în plus pentru noi, de a ne duce să scoatem autorizaţiile de funcţionare, de a învăţa să mânuim acele obiecte”, a mai explicat primarul.
În aceste condiţii, este greu de anticipat când va fi deschis Parcul Cornişa, deschidere aşteptată cu interes de mii de botoşăneni.
Lucrările la această zonă de agrement au început în iunie 2013 şi până acum au presupus un efort financiar de aproximativ 75 de milioane de lei.
– Virginia CONSTANTINIU