Cei doi candidaţi la preşedinţia SUA s-au confruntat într-o dezbatere tensionată.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Hillary Clinton este considerată câştigătoarea dezbaterii de luni seară de 62% dintre alegătorii care au urmărit înfruntarea, în timp ce doar 27% au declarat că Donald Trump s-a descurcat mai bine, arată datele unui sondaj CNN/ORC.
Majoritatea alegătorilor au fost de părere că Hillary Clinton şi-a exprimat mai clar viziunea decât Trump şi a dovedit o mai bună înţelegere a chestiunilor discutate. Mai mult, 56% dintre respondenţii au afirmat că Hillary Clinton a părut să fie un lider mai puternic, în timp ce doar 39% au spus acest lucru despre Trump.
Candidata democrată a părut mai sinceră şi autentică pentru 53% dintre participanţi şi 40% au spus acelaşi lucru despre Donald Trump. Pe de altă parte, republicanul a surclasat-o pe Clinton la capitolul atacuri la adresa oponentului, 56% dintre votanţii fiind de această părere.
Sondajul CNN/ORC s-a bazat pe răspunsurile acordate de 521 de alegători înregistraţi care au urmărit dezbaterea din data de 26 septembrie. Marja de eroare a sondajului este de +/- 4,5%.
Atacuri dure între candidaţi
Schimburile verbale violente şi ambianţa electrizantă au caracterizat prima dezbatere prezidenţială între Hillary Clinton şi Donald Trump, care a avut loc într-o atmosferă tensionată, plasându-l pe candidatul republican adesea în defensivă cu şase săptămâni înaintea alegerilor prezidenţiale americane, relatează AFP.
Timp de 90 de minute, cei doi rivali s-au confruntat cu privire la viitorul SUA, economie, securitate, politică externă şi alte subiecte, precum fişa de impozite a lui Donald Trump şi e-mailurile lui Hillary Clinton. „Donald, trăiţi într-o lume aparte”, l-a apostrofat fosta Prima Doamnă, fostă senatoare şi ex-secretar de stat, care aspiră să devină prima femeie preşedinte a SUA. Ea a evocat cu regularitate „faptele” în faţa unui rival pregătit, potrivit ei, să spună „lucruri nebuneşti” pentru a fi ales.
„Pierdem locuri bune de muncă, oamenii se duc în Mexic, în multe alte ţări. Voi face să revină locurile noastre de muncă, dumnevoastră nu puteţi să o faceţi”, a lansat candidatul republican, mai atent ca de obicei asupra formei şi care nu a utilizat niciodată cuvinte grele la adresa rivalei sale democrate.
Singuri pe scenă, în spatele unui pupitru în faţa moderatorului, jurnalistul Lester Holt, Hillary Clinton şi-a evocat programul, avansând propuneri concrete şi subliniind progresele realizate în ultimii opt ani.
Donald Trump, foarte critic faţă de administraţia Obama, şi-a întrerupt regulat rivala, pe care a descris-o ca pe un „politician tipic: discursuri nu acţiune”. „Aţi făcut asta timp de 30 de ani, pentru ce începeţi să vă gândiţi la aceste soluţii acum?”, a spus Trump.
Dar el a fost adesea în defensivă, Hillary Clinton mai precisă, cunoscându-şi mult mai bine dosarele. Şi la sfârşitul dezbaterii, care a durat 90 de minute, atacurile au devenit mai personale. „Ea nu are energie. Pentru a fi preşedinte al acestei ţări, aveţi nevoie de o energie fenomenală”, a declarat Donald Trump.
„Când va călători în 112 ţări şi va negocia un acord de pace, o încetare a focului, eliberarea disidenţilor sau chiar când va petrece 11 ore pentru a depune mărturie în faţa unei comisii a Congresului, atunci va putea să îmi vorbească despre energie”, a răspuns Hillary Clinton.
Magnatul imobiliar a acuzat-o cu privire la utilizarea mesageriei sale private în timp ce conducea diplomaţia americană. „Este mai mult decât o eroare, această ţară crede că este o ruşine”, a lansat el. În replică, Clinton a insistat asupra refuzului repetat al candidatului republican de a-şi publica declaraţia de impozitare. „El ascunde ceva. Poate că nu este pe atât de bogat pe cât o spune”, a spus candidata democrată, amintind că toţi candidaţii la Casa Albă de 40 de ani şi-au difuzat declaraţiile de plată a impozitelor.