Concursul organizat de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) pentru angajarea din sursă externă a 31 de agenţi a atras 266 de botoşăneni. Cele mai râvnite sunt cele trei funcţii de agenţi din cadrul Poliţiei Rutiere şi cele două funcţii de conductori de câini, unde concurenţa este de 10 candidaţi pe loc. În schimb, pentru cele nouă funcţii de agenţi la ordine publică-urban şi 17 funcţii de ajutor şef de post din mediu rural s-au înscris 74 şi respectiv 142 de candidaţi, media fiind de opt candidaţi pe loc. Potrivit reprezentanţilor IJP, mulţi dintre cei care s-au înscris la concurs provin din rândul celor care au participat la concursurile de admitere la şcolile de agenţi sau la Academia de Poliţie, dar au fost declaraţi respinşi. Înscrierile s-au făcut săptămâna trecută, însă posturile anunţate de poliţie nu au atras mai mulţi amatori decât la concursul din primăvară. Atunci, pe cele 50 de posturi vacante s-au înscris 555 de botoşăneni. Şi acum, cei înscrişi la concurs vor trebui să treacă mai întâi de o testare psihologică, vor susţine o evaluare a performanţelor fizice şi numai cei care vor promova cele două probe vor intra în examen.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Candidaţii admişi vor fi angajaţi de probă
Lucrarea scrisă va consta într-o testare tip grilă, programată să se desfăşoare pe 19 noiembrie. Pentru a fi declarat „admis”, candidatul trebuie să obţină minimum nota 7,00. În situaţia în care mai mulţi candidaţi obţin aceeaşi notă la proba scrisă, este declarat admis candidatul care a obţinut cea mai mare notă la proba de evaluare a performanţei fizice. Repartizarea celor declaraţi „admis” se va face în ordine descrescătoare a notelor finale obţinute, conform opţiunilor exprimate în cererea de înscriere la concurs. Încadrarea se va face în funcţiile minime prevăzute de lege corespunzătoare gradelor profesionale acordate, pe o perioadă de probă de şase luni, în raport cu categoria din care fac parte şi cu gradul profesional deţinut. După încadrarea ca poliţişti, ei nu se vor putea muta sau transfera timp de cel puţin trei ani, cu excepţia situaţiei în care intervine reorganizarea unităţii.