Filarmonica ,,George Enescu” din Botoșani a organizat, la finalul săptămânii trecute, concertul ,,Iubirea înflorește primăvara” susținut de Paul Surugiu (Fuego). Evenimentul a avut loc vineri, pe scena Teatrului ,,Mihai Eminescu”.
Spectacolul a început cu membrii Filarmonicii ,,George Enescu” care au interpretat câteva fragmente din melodii, precum ,,Ce seară minunată” (de Ion Suruceanu), ,,Să nu uităm trandafirii” (de Florin Bogardo), ,,Drumurile noastre” (de Dan Spătaru), ,,Lalele” (de Luigi Ionescu). De asemenea, pe scenă au mai fost și membrii band-ului artistului invitat.
A urmat pe scenă Fuego. ,,Mă bucur nespus să mă aflu în această seară specială în acest leagăl al culturii naționale care poartă un nume atât de special pentru români: Mihai Eminescu. Întâlnirea mea cu dumneavoastră s-a petrecut cu mulți ani în urmă, știu ce fel de public are Botoșaniul, am cântat pentru dumneavoastră de foarte multe ori aici și de fiecare dată revin cu drag și cu bucurie”, a spus pe scenă Paul Surugiu.
Melodie deosebită interpretată la Botoşani
Orchestra simfonică de la Botoșani a fost dirijată de Cristian Obrejan. Ineditul serii a constat în interpretarea instrumentiștilor botoșăneni și a band-ului artistului a unei compoziții mai puțin știute de Anton Pann. ,,Este o melodie pe care Anton Pann a publicat-o în 1850 în aceeași culegere în care se află și imnul nostru. E o piesă mai puțin cunoscută pe care au am îmbrăcat-o așa frumos în note. Mă bucur că am putut să colaborez aici la Botoșani cu câțiva instrumentiști deosebiți, toată orchestra este aparte, dar am descoperit câțiva soliști pe care i-am provocat să cânte. În 1850, a fost notată prima dată cu notație chirilică, acea din biserică”, a explicat dirijorul Cristian Obrejan.
Seara a fost un adevărat regal muzical. Au fost interpretate melodii atât din propriul repertoriu, cât și refrene ale melodiilor celebre din perioada interbelică: ,,Cel mai frumos tango din lume” (de Gică Petrescu), ,,Două viori” (de Dorel Livian), ,,Să nu uităm să iubim trandafirii” (de Florin Bogardo). Botoșănenii au mai ascultat ,,Valurile Dunării” (de Iosif Ivanovici) și două creații folclorice, precum ,,Să-mi cânți, cobzar” (de Ion Zlotea). A mai fost interpretată melodia filmului ,,Șatra” regizat de Emil Loteanu.
Publicul a aplaudat, a cântat alături de artiști iar scandările de felicitări s-au auzit pe toată perioada spectacolului.
– Mădălina Mihai, reporter în cadrul redacţiei BUZZ