joi, ianuarie 9, 2025
AcasăLocalMuzeul de Științe ale Naturii Dorohoi intră în reabilitare. Cât vor dura...

Muzeul de Științe ale Naturii Dorohoi intră în reabilitare. Cât vor dura lucrările

Începând cu 1 ianuarie 2025, Muzeul de Științe ale Naturii Dorohoi și-a întrerupt activitatea cu publicul pentru cel puțin trei ani.


Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro

*Baza legală poate fi consultată AICI.


“Începând cu data de 01 ianuarie 2025, Muzeul de Științele Naturii Dorohoi își întrerupe activitatea cu publicul pentru o perioadă de cel puțin 3 ani. Clădirea va intra într-un amplu proces de reabilitare în cadrul Programului Național de Restaurare a Monumentelor Istorice, proiect finanțat de Ministerul Culturii prin Institutul Național al Patrimoniului. Vă mulțumim pentru înțelegere”, au transmis reprezentanţii instituţiei.

Lucrările vor fi realizate în cadrul Programului Național de Restaurare a Monumentelor Istorice, finanțat de Ministerul Culturii prin Institutul Național al Patrimoniului. Valoarea avizată a proiectului de reabilitare este de 68,5 milioane de lei (aproximativ 13,8 milioane de euro), din care Consiliul Județean Botoșani va contribui cu o cofinanțare de 5 milioane de lei.

Prin transpunerea în practică a acestui proiect, vor fi puse în evidență valoroasele exponate pe care muzeul le are în patrimoniu, precum colecția de insecte și fluturi exotici a profesorului Ioan Nemeș, colecția de fluturi exotici a farmacistului Wilhelm Weber, colecția de păsări de pe continentul african a profesorului Cătălin Rang sau expoziția de obiecte de sticlă-porțelan realizate în fosta fabrică de sticlă din Dorohoi.

Pe lângă lucrările de consolidare, restaurare și punere în valoare a patrimoniului expozițional, la Muzeul de Științele Naturii Dorohoi se va readuce la viață biblioteca ce deține peste 6.500 de volume de specialitate, care vor putea fi consultate în sala de lectură. De asemenea, se vor amenaja două laboratoare – unul de cercetare și unul de conservare –, un auditorium, o sală de educație muzeală, una pentru conferințe și simpozioane și o cafenea.

Clădire cu istorie bogată

Construită în 1887 pentru a servi drept sediu al Prefecturii județului Dorohoi, clădirea Muzeului de Științele Naturii este un monument istoric de importanță deosebită. Aceasta a fost prima clădire publică din oraș care a beneficiat de instalație de apă, canalizare și încălzire centralizată, un simbol al modernizării orașului la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer senin
9.5 ° C
9.6 °
8.9 °
81 %
2.3kmh
8 %
joi
10 °
vin
14 °
sâm
5 °
Dum
4 °
lun
1 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Plantările electorale de anul trecut au dat roade doar pentru unii. De asta şi pozele cu armonia din PSD sunt mai rare.

EDITORIAL

Înainte de 1989, aproape orice informație care apărea în oficiosul partidului comunist (ziarul Scânteia) sau se transmitea pe postul de radio sau tv cu...

EPIGRAMA ZILEI

-Trenuleț mașină mică Unde ne duci, Marcelică? -Din Craiova la Pitești Și-o întorc ca la Ploiești... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...