„Gladiatorul” Alin Alexuc și-a anunțat retragerea din luptele greco-romane. Botoșăneanul născut pe 3 februarie 1990 a făcut anunțul în cadrul unei emisiuni difuzate de TVR Sport.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
„E un moment greu și pentru mine. Am luat însă decizia de a mă retrage după Jocurile Olimpice de la Paris. Pun capăt unei cariere de sportiv de 25 de ani, dintre care 16 la lotul național de seniori, perioadă în care an de an, din 12 luni, 11 am fost mereu plecat. A fost însă o viață frumoasă de sportiv prin participările la cele 4 Jocuri Olimpice, câștigarea bronzului la Mondiale și câștigarea aurului European la seniori. Îmi pare rău și regret că n-am putut să câștig o medalie olimpică. Acesta a fost visul meu de mic. În 2016 la Rio am fost foarte aproape să câștig bronzul olimpic. A fost o dezamăgire atunci, dar am spus să merg mai departe și am făcut-o, participând la încă două ediții ale JO”, a declarat Alin Alexuc în cadrul emisiunii difuzate de TVR Sport, moderată de Cosmin Băleanu.
„Gladiatorul” botoșănean a ținut să mulțumească public pe pagina personală de FB celor care i-au fost alături în cariera sa de sportiv.
„Pentru mine, cea mai mare aventură a fost să-mi urmez visul: să-mi reprezint țara în cel mai frumos sport din lume, luptele! A fost o călătorie plină de provocări, emoții și momente de neuitat. Orice aventură, însă, are un final, iar astăzi am ales să închid acest capitol. Le mulțumesc din inimă familiei, prietenilor și tuturor celor care mi-au fost alături pe acest drum. Sper că, prin ceea ce am realizat, am reușit să le aduc un strop de bucurie și de mândrie. Voi rămâne mereu loial acestui sport care m-a format ca om și vreau să fiu o sursă de inspirație pentru noile generații, să-i încurajez să viseze, să lupte și să trăiască aventura lor unică în lumea luptelor”, a mai spus Alin Alexuc.
În vara acestui an, la Paris, Alin Alexuc, cel mai titrat luptător de greco-romane din țară, a bifat cea de-a patra prezență din carieră la o ediție a Jocurilor Olimpice, un record absolut și greu de egalat pentru un luptător de greco-romane din România.
Alexuc: „De la prima medalie a început urcușul”
Recent, într-un inteviu acordat „Monitorului”, „gladiatorul” botoșănean încununat Campion European în 2020 și medaliat cu bronz la Mondialele din 2022, a rememorat cu zâmbetul pe buze începuturile sale în luptele greco-romane.
„M-am apucat de lupte la 10 ani. M-am luat după băieții din fața blocului. Mergeau toți la lupte, la blocul meu din Botoșani. Eu eram mai grăsuț… Nu credeam că pot face performanță la un asemenea nivel ajuns azi. M-au luat vecinii și m-au dus! Am avut foarte mare noroc cu antrenorul care m-a descoperit și crescut (n.r., Ion Asaftei), venea mereu la părinți acasă! Mai lipseam de la antrenamente, voiam să mă joc, o luasem ca pe o joacă la lupte… Din cei mici, care mergeau atunci, din bloc, toți s-au lăsat. N-a făcut nimeni performanță. N-am avut talent, dar am muncit. La 16 ani mi-am dat seama că pot face performanță, iar în 2007 am luat prima medalie la cadeți. Probabil că de acolo a început urcușul”, a declarat Alin Alexuc – Ciurariu.
Contactat de „Monitorul”, „Gladiatorul” a afirmat că își va lua o bine meritată vacanță după care își va începe cariera de antrenor la Dinamo București.