luni, decembrie 16, 2024
AcasăNaționalAlfred Bulai ținea „întâlniri private” cu studentele și la Guvern – 28...

Alfred Bulai ținea „întâlniri private” cu studentele și la Guvern – 28 de victime în 37 de ani. Fete bătute, dezbrăcate, aplecate peste bancă

Siteul de investigații Snoop a publicat luni dimineață partea a doua a investigației legată de profesorul SNSPA Alfred Bulai. Snoop a documentat, în cele aproape cinci luni de la primul episod, alte 15 mărturii de la victime și martori. Informațiile de astăzi arată o extindere necunoscută până acum a abuzurilor lui Alfred Bulai, sociolog și cunoscut analist politic la TV. Și a complicităților. Acestor victime li se adaugă amintirile fostelor eleve de școală generală, pe care le bătea la fundul gol, aplecate peste bancă, înainte de ’89. 


Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro

*Baza legală poate fi consultată AICI.


Pentru a-și racola victimele, Bulai a interpretat diverse roluri întreaga carieră. Acum face același lucru, în urmărirea penală, susțin procurorii în documentele ajunse în fața instanțelor și consultate de jurnaliști. Întrebat de procurori de ce le punea să se dezbrace, el spune că a jucat un rol de mentor. Sau că e glumeț, aceasta este firea lui. „Glumesc în general foarte des, așa sunt eu”, le spune procurorilor.

Câteva dialoguri consemnate de către procurori și trimise judecătorilor:

Reprezentantul Ministerului Public: De ce îi repetați persoanei vătămate că era îndrăgostită de dvs, că vrea să facă sex cu dvs și că vrea sa fie dominată și bătută de inculpat?

Alfred Bulai: Nu știu exact contextul. În forma asta, cel mult în glumă sau amuzant ar putea să fie.

Reprezentantul Ministerului Public: De ce o întrebați pe persoana vătămată dacă ar face sex cu colega?

Alfred Bulai: Era o glumă, pentru că a preferat să stea cu o colegă în gazdă, în condițiile în care ea locuia în București. (…) Am întrebat-o: Dar ce faceți, trăiți împreună?

Reprezentantul Ministerului Public: De ce făceați glume cu persoana vătămată de tipul: nu consumă nimic de la animale, nici măcar spermă?

Alfred Bulai: Nu știu în ce context am formulat-o, văzusem ceva pe internet cu ce mănâncă vegetarienii.

Biroul „cu geamuri spre Piața Victoriei”

Conform noilor mărturii, Bulai a cerut studentelor întâlniri private în biroul său încă din 1993. Mai târziu, când a fost numit secretar de stat, le-a cheamat în biroul lui de la Guvern, „cu geamuri spre Piața Victoriei”.

Cel puțin patru studente cu care am discutat nu și-au mai terminat studiile sau le-au amânat, din cauza abuzurilor sau comportamentului inadecvat al profesorului, de la clasă. În unele stagii de practică, abuzează mai mult de o studentă. Snoop a aflat despre trei cazuri, petrecute numai în 2014.

În ultimele 12 luni, studenții au reclamat comportamentul misogin și sexist al lui Alfred Bulai către Liga Studenților, către Consiliului Facultății sau către un profesor în care aveau încredere. Nu s-a întâmplat nimic, iar SNSPA a negat că știa ceva, în momentul apariției primei părți a investigației Snoop.

Numai că există personaje direct conectate, martori și legături. Fosta asistentă universitară a profesorului, Corina Benga, a fost în opt practici cu el. Benga coordona studenții, întreținea relația, jocurile și punea presiune pe cei care ezitau să participe. Acum, Benga este de acord să-i cumpere lui Bulai articole favorabile în presă și critică fetele care au făcut mărturii. A refuzat să discute cu Snoop.

„Sunt ca Petrini”

În fața procurorilor, a presei și a apropiaților, Alfred Bulai joacă rolul victimei: spune că ancheta Snoop a fost „aranjată” și își etalează urmele perfuziilor în fața camerelor de filmat. „Sunt ca Petrini”, îi spune Alfred Bulai fostei sale asistente, Corina Benga, într-o discuție telefonică interceptată de procurori, la cinci zile de la publicarea anchetei Snoop, „Maestrul manipulării”.

Se referă la personajul principal din romanul „Cel mai iubit dintre pământeni”, de Marin Preda, care cunoaște izolarea și respingerea socială când iese din închisoare, la care fusese condamnat pe nedrept.

„Ne băga degetul sub sân și trăgea în sus: «Unde ți-e, domnișoară, matricola?»”

Înainte de Revoluție, Bulai a fost profesor la două școli gimnaziale din Giurgiu. Snoop a discutat cu 16 persoane care l-au cunoscut pe Bulai în acea perioadă. Relatăm doar faptele probate din mai multe surse.

Între 1986-1989 a fost profesor titular de Istorie, Constituția Republicii Socialiste România și Economie politică, la clasele V-VIII, la școlile gimnaziale 1 și 4, din Giurgiu, unde primise repartiție și făcea zilnic naveta. Avea 24 de ani.

„Ne băga degetul sub sân și trăgea în sus: «Unde ți-e, domnișoară, matricola?»”, a relatat una dintre fostele sale eleve. „Ne bătea cu indicatorul, aplecate peste bancă. Eram clasa a cincea”. „Câteodată la fundul gol, când luam patru” sau „când nu-i plăcea cum vorbești”. „O făcea în fața tuturor”, atât băieților, cât și fetelor. „Cei pedepsiți plângeau”. 

Publicăm astăzi cronologia celor minimum 28 de victime în 37 de ani. Am inclus victimele identificate de Snoop, de procurori, pe cele apărute în presă, după publicarea anchetei „Maestrul manipulării” și studentele cu relații asumate cu profesorul.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
ploaie ușoară
8.2 ° C
8.9 °
6.6 °
61 %
5.4kmh
100 %
lun
9 °
mar
10 °
mie
12 °
joi
10 °
vin
7 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cică sunt niște mici greșeli și unii nu văd scena, dar după zece ani de lucrări e normal.

EDITORIAL

În cursul alegerilor prezidențiale, Călin Georgescu nu a însemnat doar omul - altfel un șarlatan cu o capacitate cameleonică ieșită din comun - ci...

EPIGRAMA ZILEI

Seara, când a primit cardul I-a spus după un suspin, Că-i inteligent ca gardul Și frumos precum un ... PIN!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...