Statele Unite sunt foarte atente la ce se întâmplă acum în alegerile din România și sunt îngrijorate de informațiile „privind implicarea Rusiei în activități cibernetice maligne”, a transmis Departamentul de Stat, adăugând că „vom continua să lucrăm împreună pentru a menține securitatea națiunilor noastre”.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Într-un comunicat transmis de Departamentul de Stat, Statele Unite spun că „au urmărit îndeaproape” scrutinele din România, adăugând că „este decizia poporului român pe cine alege” și că ”SUA nu va interfera în acest proces”.
În același timp, se spune în document, SUA este preocupată ca integritatea procesului electoral să fie respectată, după ce CSAT a dezvăluit felul în care ”actori statali” au interferat în votul românilor. „Suntem îngrijorați de raportul Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) privind implicarea Rusiei în activități cibernetice maligne menite să influențeze integritatea procesului electoral românesc. Datele menționate în raport ar trebui să fie investigate pe deplin pentru a asigura integritatea procesului electoral din România.”
„Statele Unite apreciază contribuțiile României ca aliat NATO puternic și partener în Uniunea Europeană. Progresele cu greu câștigate de România pentru a se ancora în comunitatea transatlantică nu pot fi date înapoi de factori străini care încearcă să îndepărteze politica externă a României de alianțele sale occidentale. Orice astfel de schimbare ar avea un impact negativ serios asupra cooperării SUA cu România în domeniul securității, în timp ce o decizie de restricționare a investițiilor străine ar descuraja companiile americane să continue să investească în România”, spune Departamentul de Stat.
„Printr-un parteneriat durabil, am realizat progrese importante în cooperarea în domeniul apărării și în parteneriatul nostru economic și am luat măsuri în vederea eliminării vizelor. Vom continua să lucrăm împreună pentru a menține securitatea națiunilor noastre și prosperitatea și bunăstarea cetățenilor noștri”, se mai scrie în comunicat.