Compania botoșăneană Elsaco Electronic s-a clasat pe locul I în Topul Național al Firmelor, domeniul Construcții, categoria Întreprinderi mari, grupa Lucrări de construcții a proiectelor utilitare pentru fluide.
Camera de Comerț și Industrie a României a premiat joi, 7 noiembrie a.c., cele mai performante companii din România, în cadrul Galei „Topul Național al Firmelor”, care a avut loc la Centrul Expozițional Romexpo din București.
“Obținerea acestui premiu este continuarea unui vis. De-a lungul timpului, Elsaco a obținut numeroase premii și are o mare responsabilitate să continue așa. Locul 1 te obligă, mai ales că suntem o firmă dintr-o zonă a țării care este defavorizată din multe puncte de vedere. Felicit echipa Elsaco Electronic, avem o echipă tânără, formată din specialiști extraordinari, care poate să ducă Elsaco, în continuare, pe primele locuri în topurile naționale”, a declarat Ovidiu Jitaru – Administrator Elsaco Electronic.
Despre Topul Național al Firmelor
Camera de Comerț și Industrie a României realizează, începând din 1994, Topul Național al Firmelor, fiind singura instituție abilitată printr-o lege organică să stabilească o astfel de ierarhie la nivelul întregii țări.
Topul Național al Firmelor 2024 a prezentat cele mai performante companii din șapte domenii de activitate: industrie, servicii, comerț, turism, cercetare-dezvoltare și high-tech, agricultură, silvicultură și pescuit, construcții. Cifra de afaceri cumulată a companiilor clasate pe primele zece locuri a fost de 270.56 miliarde de euro, iar profitul din exploatare al companiilor a însumat 25.55 miliarde euro.
La realizarea clasamentului TNF 2024 au fost analizate 866.601 de bilanțuri financiar-contabile ale companiilor active în România. Dintre acestea, 334.870 de bilanțuri au intrat în competiția pentru primele 10 poziții în clasamentul național, 12.897 de firme fiind incluse în final în primele 10 poziții. Clasamentul Topul Național al Firmelor s-a bazat pe următorii indicatori economici: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și eficiența utilizării capitalului angajat.
Andreea Govna
Manager Comunicare