Cinematograful Unirea a găzduit, duminică, proiecția de gală a filmului ,,Trei kilometri până la capătul lumii”. Filmul, în regia lui Emanuel Pârvu, a fost premiat anul acesta la Festivalul de Film de la Cannes.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
,,Trei kilometri până la capătul lumii” spune povestea lui Adi, un tânăr de 17 ani dintr-un sat din Delta Dunării. Acesta este bătut brutal într-o seară, moment în care viața lui se schimbă radical. Producția cinematografică abordează un subiect foarte delicat și anume sexualitatea umană. Acțiunea este declanșată de bătaia pe care personajul principal a suferit-o, motivul enunțat de cei doi agresori fiind faptul că adolescentul este homosexual.
În momentul în care acest lucru se află prin intermediul anchetei începute de polițiștii din sat, atât viziunea familiei, cât și a oamenilor din sat asupra lui Adi se schimbă, băiatul fiind considerat bolnav din cauza sexualității sale. Din acest motiv, acesta vrea să părăsească satul natal cât mai repede.
“Ne este foarte ușor să ne jucăm cu cuvinte mari”
Proiecția s-a desfășurat în prezența actriței Crina Semciuc. ,,Cred că trăim într-o societate în care ne este foarte ușor să ne jucăm cu cuvinte mari cum ar fi empatia, faptul că îi înțelegem și îi acceptăm pe ceilalți. Cred că facem foarte ușor acest lucru pe Instagram și pe Facebook, dar în viața reală sunt doar niște vorbe mari. În esență, cred că suntem foarte departe de aceste cuvinte”, a declarat actrița Crina Semciuc.
Familia lui Adi se bazează pe biserică, pentru rezolvarea problemei, apelând la preotul din sat.
La început, părinții lui și preotul, îl obligă să participe la slujbe, iar, ulterior, intenționează să îl trimită să stea la o mănăstire. Filmul nu prezintă doar o poveste tristă a unui adolescent aparent neînțeles, ci toate trăirile prin care acesta trece din cauza realității pe care o trăiește zilnic și anume sexualitatea sa, ,,diagnosticată” de toți ca boală.
– Ioana IVAŞ