sâmbătă, octombrie 5, 2024
AcasăPrima PaginăDarius luptă pentru viață. Bebeluș născut cu jumătate de inimă trimis la...

Darius luptă pentru viață. Bebeluș născut cu jumătate de inimă trimis la Milano în miez de noapte (VIDEO)

Darius, un bebeluş de doar 17 zile din Botoșani, are o şansă reală de a lupta pentru propria viaţă, după un efort internaţional, pus la cale de Asociaţia Blondie.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Micuţul Darius a venit pe lume ca cea mai mare bucurie a părinţilor, o familie de tineri din Lunca. La scurt timp după naştere, însă, au apărut şi problemele. Medicii l-au diagnosticat pe bebeluş cu o afecţiune extrem de rară şi de gravă. Acesta suferă de malfolmaţie congenitală de cord gravă, hipoplazie de cord stâng, confirmată în centrul universitar Iaşi. Practic, micuţul are funcțională doar jumătate de inimă. Cadrele medicale de la Maternitatea Botoşani au realizat imediat gravitatea cazului şi au început toate demersurile pentru a-l ajuta pe Darius să aibă o şansă la viaţă. După ce spitalele de specialitate din ţară s-au declarat depăşite, s-a obţinut acceptul unei clinici din Italia. Doar că transportul urgent trebuia suportat de familia micuțului.

darius asociaţia blondieTot cadrele medicale de la Botoşani au luat legătura cu Asociaţia Blondie, care în doar câteva zile a reuşit să pună la punct logistica pentru transferul bebeluşului direct din Maternitatea Botoşani la Milano. „Copilul a fost preluat intubat şi  ventilat mecanic. Darius a fost transportat pe aeroportul din Suceava, fiind însoţit şi de medic neonatolog, după care transferat la San Donato Milano pentru intervenţie chirurgicală cu ajutorul celor de la Asociația Blondie şi a domnului profesor Cătălin Cîrstoveanu”, a precizat asistent principal Cristi Calimandriuc, din cadrul SJA Botoşani.

Avionul companiei Tarom, un Boeing 737 de linie, a fost închiriat de Asociaţia Blondie pentru suma de 30.000 de euro. Avionul cu o capacitate de 200 de pasageri a transportat doar doi bebeluşi şi personalul medical aferent fiecăruia.

Cine este Asociaţia Blondie

darius asociaţia blondieDe 3 ani, Asociația Blondie susține toate zborurile medicale în afara țării, pentru fiecare caz când viața depinde de asta. Exclusiv din sponsorizări, membrii asociaţiei au creat primul serviciu de ambulanță aeriană din România. Au organizat și susținut 215 de zboruri medicale, pentru care au parcurs peste 600.000 de kilometri. Asta ar însemna că au înconjurat deja pământul de 10 ori pentru a da o şansă la viaţă la sute de bebeluşi.

În lipsa unei soluții, pacienții care nu își pot permite costul zborului, încearcă, cu riscuri mari, să ajungă la spitale din afara țării cu zboruri de linie. Asociaţia a închiriat avioane de linie, cheltuind peste 6.000.000 de dolari, pentru ca micuţii să zboare în siguranţă.

Alături de asociaţie este şi medicul Cătălin Cîrstoveanu şeful Secţiei de Terapie Intensivă nou născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Maria Sklodovska Curie”, cel care a fost de la început un real sprijin pentru cazurile cele mai grave.

Aşa cum arată şi pe pagina proprie a asociaţiei, Blondie este despre viața unui copil pentru care nu s-a mai putut face nimic. Un copil care nu a vrut să fie abandonat. Dar a fost. Un copil care nu a vrut să fie bolnav. Dar a fost. Un copil care ar fi vrut să mai fie. Dar a fost. „Pe 25 octombrie 2014, Cristi alintat Blondie, a murit la 13 ani 7 luni și 11 zile în urma complicațiilor date de malformatia cardiaca pentru care nu a fost operat niciodată… Dar în numele lui, există Asociația Blondie pentru ca nimeni să nu mai plece din lumea asta înainte de a afla cum e să fie iubit”, a spus Adelina Toncean, cea care este fondatoarea Asociaţiei Blondie.

Cum puteţi ajuta pe Darius şi Asociaţia Blondie

Puțin după miezul nopții în România, avionul special a aterizat la Milano, la bord avându-l pe Darius și tone de speranță.

Anunţul postat de cei de la Blondie a reuşit să adune în mai puţin de două zile o parte din sumă. „Încă 50.000 lei pentru Darius. Ăsta e momentul în care avem nevoie să mai fim o dată mulți și să reușim să fim salvarea lui bebe Darius. Pentru puiul asta de 17 zile, născut cu doar jumătate de inimioară, operația trebuie să aibă loc în primele trei săptămâni de viață. De asta trebuie să zburăm mâine! Și o să zburam. Pentru că numai așa putem fi atunci când viață depinde de asta”, au postat membrii asociaţiei.

Cei care vor să doneze pentru Darius o pot face, inclusiv prin Revolut sau criptomonede.

Banca Transilvania:
Asociatia Blondie – Imparte pentru alta parte
Euro: RO54BTRLEURCRT0661288301
Ron: RO07BTRLRONCRT0661288301
CUI: 40914732

Revolut:
0751 360 345

PayPal: https://www.paypal.me/asociatiablondie

Crypto moneda eGld: erd1wc5us6qsagxzagt436zdhu76rhtf3n8cfa8gzsnz2f89zvk70d3sgmkg6a (Herotag: @asociatiablondie)

IBAN RO53 OTPV 1150 0155 8499 RO01, deschis la OTP Bank sucursala Brancoveanu București.

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer acoperit de nori
16.6 ° C
16.7 °
14.4 °
99 %
2.2kmh
100 %
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
18 °
mar
20 °
mie
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Fiecare aplică propriile metode pentru a atrage electoratul.

EDITORIAL

Nu cred să existe român normal la cap care să nu fi realizat că, la fel ca absolut toate instituțiile democratice ale țării și...

EPIGRAMA ZILEI

M-am întrebat într-o zi, Așa pe nepusă masă: „Cetatea Neamțului o fi Oare a șaptea casă”? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...