miercuri, septembrie 25, 2024
AcasăSportFC Botoșani și-a aflat adversarii din Cupa României Betano

FC Botoșani și-a aflat adversarii din Cupa României Betano

FC Botoșani și-a aflat astăzi la „Casa Fotbalului”, adversarii din grupele „Cupei României Betano” , ediția 2024-2025.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

La tragerea la sorți, „roș-alb-albaștrii” au fost repartizați în Grupa A, alături de prim-divizionarele Rapid și CFR Cluj, dar și de echipele de ligă secundă, CS Afumați, FC Argeș și Ceahlăul Piatra Neamț.

Conform regulamentului competișiei, toate echipele vor juca un meci cu o echipă din urna 1, un meci cu o echipă din urna 2 și un meci cu o echipă din urna 3 la nivelul grupei relevante.

FC Botoșani va întâlni Rapid pe teren propriu, și FC Argeș și Ceahlăul Piatra Neamț în deplasare.

După cum bine știți, este al treilea sezon în care formatul „Cupa României Betano”, inaugurat în 2022, propune o fază a grupelor la care participă 24 de echipe, după cum urmează: 8 echipe din prima ligă, cel mai bine clasate în campionatul precedent, plus 16 câștigătoare în runda play-off-ului.

FC Botoșani a obținut biletul pentru această fază a competiției după ce a trecut în deplasare de Alexandria cu scorul de 1-0, digferența fiind făcută de reușita din prelungiri semnată de Daniel Celea.

La tragerea la sorți pentru grupele Cupei României au fost trei urne valorice, FC Botoșani aflându-se în cea de-a doua urnă valorică alături de FC Hermannstadt, Petrolul Ploiești, Politehnica Iași, Dinamo București, FK Csikszereda, CSM Reșița și Ceahlăul Piatra Neamț. În prima urnă valorică se află formațiile FCSB, CFR Cluj, Universitatea Craiova, Farul Constanța, Sepsi OSK, Rapid, UTA și Oțelul Galați, în timp ce urna a treia le cuprinde pe FC Argeș, Metalul Buzău, CS Afumați, SCM Râmnicu Vâlcea, Unirea Ungheni, FC Agricola Borcea, CSM Unirea Alba Iulia și CS Sănătatea Servicii Publice.

Echipele participante în această etapă au fost distribuite, prin tragere la sorți, în 4 grupe a câte 6 echipe, în fiecare grupă fiind câte două formații din fiecare urnă valorică.

Pentru fiecare grupă în parte, primei echipe extrase din urna valorică 1, respectiv 2 i s-a atribuit denumirea generică “1a”, respectiv “2a”, iar cea de-a două extrasă va primi denumirea de “1b” și “2b”. În același timp, echipele din urna valorică 3, care vor fi repartizate în grupe prin tragere la sorți după ce vor fi împerecheate două câte două pe criterii geografice, vor primi denumirea generică “3a” și “3b”.

Toate echipele vor juca un meci cu o echipă din urna 1, un meci cu o echipă din urna 2 și un meci cu o echipă din urna 3 la nivelul grupei relevante, conform următorului țintar:

Etapa 1: 3b-1b; 2b-1a; 3a-2a;

Etapa 2: 2a-1b, 3a-1a, 3b-2b;

Etapa 3: 1a-1b, 2a-2b, 3a-3b;

Partidele se vor disputa pe terenul formației mai slab clasată în sezonul precedent, exceptând duelul formațiilor din prima urnă valorică, programat pe terenul primei echipe extrase.

Primele două echipe clasate în fiecare grupă în parte se califică în faza sferturilor de finală urmând a disputa următoarele meciuri conform schemei de mai jos, cu mențiunea că echipele câștigătoare ale grupelor vor disputa meciurile pe teren propriu. De asemenea, În semifinale, câștigătoarele sferturilor de finală 1 și 3 vor fi gazde.

Calendar Cupa României Betano, 2024-2025:

Faza grupelor, etapa 1: 30 octombrie 2024

Faza grupelor, etapa 2: 4 decembrie 2024

Faza grupelor, etapa 3: 18 decembrie 2024

Sferturi de finală: 2 aprilie 2025

Semifinale: 23 aprilie 2025

Finala: 14 mai 2025

                

Grupele Cupei României

Grupa A: CS Afumați, FC Argeș, Ceahlăul Piatra Neamț, FC Botoșani, Rapid, CFR Cluj

Grupa B: Agricola Borcea, Metalul Buzău, Petrolul, Dinamo, FCSB, Universitatea Craiova

Grupa C: Unirea Ungheni, Sănătatea Cluj, Hermannstadt, Poli Iași, UTA Arad, Farul Constanța

Grupa D: Râmnicu Vâlcea, Unirea Alba-Iulia, ACSM Reșița, Csikszereda, Oțelul Galați, Sepsi OSK

„Derby de România” și în Cupa României

Potrivit tragerii la sorți, Dinamo – FCSB se joacă în prima etapă. Duelul va avea loc la finalul lunii octombrie. Derby-ul se va juca de 2 ori în decurs de 2 săptămâni. Cele două rivale își dau întâlnire prima dată în weekend-ul 18-20 octombrie, în SuperLigă.

Program Grupa A
Etapa 1:
FC Argeș – CFR Cluj
FC Botoșani – Rapid
CS Afumați – Ceahlăul Piatra Neamț

Etapa 2:
Ceahlăul Piatra Neamț – CFR Cluj
CS Afumați – Rapid
FC Argeș – Botoșani

Etapa 3:   
Rapid – CFR Cluj
Ceahlăul – FC Botoșani
CS Afumați – FC Argeș

Program Grupa B
Etapa 1:
Metalul Buzău – Universitatea Craiova
Dinamo – FCSB
Agricola Borcea – Petrolul

Etapa 2:
Petrolul – Universitatea Craiova
Agricola Borcea – FCSB
Metalul Buzău – Dinamo

Etapa 3:
Universitatea Craiova – FCSB
Dinamo – Petrolul
Agricola Borcea – Metalul Buzău

Program Grupa C
Etapa 1:
Sănătatea Cluj – Farul
Poli Iași – UTA
Unirea Ungheni – FC Hermannstadt

Etapa 2:
FC Hermannstadt – Farul
Unirea Ungheni – UTA
Sănătatea Cluj – Poli Iași

Etapa 3:
UTA – Farul
Poli Iași – FC Hermannstadt
Sănătatea Cluj – Unirea Ungheni

Program Grupa D
Etapa 1:
Unirea Alba Iulia – Sepsi OSK
FK Csikszereda – Oțelul Galați
CSM Râmnicu Vâlcea – CSM Reșița

Etapa 2
CSM Reșița – Sepsi OSK
CSM Râmnicu Vâlcea – Oțelul Galați
Unirea Alba Iulia – FK Csikszereda

Etapa 3
Oțelul Galați – Sepsi OSK
CSM Reșita – FK Csikszereda
Unirea Alba Iulia – CSM Râmnicu Vâlcea

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer acoperit de nori
23.7 ° C
24.4 °
23.6 °
35 %
6.6kmh
95 %
mie
26 °
joi
26 °
vin
31 °
sâm
30 °
Dum
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  O soluție modernă pentru a folosi parcarea eficient.

EDITORIAL

Poate nu o să vă vină să credeți, dar doi dintre cei mai mari criminali din perioada modernă a omenirii, e vorba de Stalin...

EPIGRAMA ZILEI

Frunzuliță viorea, Șeful poterii spunea Că la chef și la bairam Se merge după program...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...