Un accident grav de muncă a avut loc la Societatea Urban Serv. Trei angajaţi au ajuns la spital cu răni şi cu arsuri.
Seria accidentelor grave de muncă pare să nu se mai oprească în judeţul Botoşani. Trei angajaţi ai unei societăţi subordonate Primăriei Botoşani au ajuns la spital după ce au fost la un pas de moarte.
Incidentul a avut loc joi dimineaţă la sediul societăţii Urban Serv de pe Bulevardul Mihai Eminescu, nr. 191. Cei trei, cu vârste de 50, 57 şi 63 de ani, au încercat să sudeze o ţeavă a unui utilaj dintr-o hală. Din câte se pare, pe respectiva ţeavă rămăseseră vapori de gaz, iar în graba de a efectua lucrarea, angajaţii nu au verificat mai atent. Unul dintre aceştia, un sudor experimentat, a început să sudeze, iar doi dintre cei care operează utilajul ar fi încercat să îl ajute.
Ţeava le-a explodat în faţă, provocând răni şi arsuri tuturor din preajmă. Cei trei au fost imediat aduşi la Urgenţe de un coleg, cu o maşină a unităţii. „În serviciul de urgență s-au prezentat trei pacienți de sex masculin cu vârste cuprinse între 50 și 63 de ani, cu arsură la nivelul faciesului, gradul I, gradul II, stabili din punct de vedere hemodinamic. Arsura a fost produsă prin flacără, în urma unei explozii, accident de muncă declarativ. Pacienții au fost investigați, explorați și evaluați din punct de vedere clinic și paraclinic. Doi dintre pacienți au fost internați pe chirurgia plastică și reconstructivă a Spitalul Judeţean şi unul a fost dirijat către domiciliu, cu tratament”, a precizat medicul primar Ramona Guraliuc, coordonator al UPU-SMURD Botoşani.
Accident de muncă la Urban Serv anchetat de mai multe instituţii
Cazul a intrat şi în atenţia poliţiei, dar şi a societăţii primăriei, fiind declanşate mai multe anchete în acest sens.
Directorul Urban Serv nu îşi explică cum a putut avea loc accidentul. Asta şi pentru că unul dintre cei implicaţi este un profesionist cu peste 30 de ani de experienţă. „La prima vedere, se pare că vorbim de o eroare umană. Nu avea de unde să rămână gaz pe acea ţeavă, dar probabil vapori. Ei lucrau la reparația unui utilaj. Lucra un sudor și echipajul utilajului, respectiv, din proprie inițiativă, am vrut să ajute. Nerespectând niciun fel de protocol intern. Vorbim de un sudor cu 30 de ani de experiență, care nu avea voie să facă o astfel de greșeală. Au lucrat în grabă, grabă care se ajunge tot pe ei. Va face obiectul unei anchete ITM, fiind vorba despre un accident de muncă”, a precizat Gabriel Tănasă, directorul Urban Serv Botoşani.