vineri, septembrie 20, 2024
AcasăLocalTabăra de jurnalism „Ai Noștri Tineri” a ajuns la final (video)

Tabăra de jurnalism „Ai Noștri Tineri” a ajuns la final (video)

S-a încheiat și cea de a opta ediție a taberei de jurnalism „Ai Noștri Tineri” (A.N.T 8). În cadrul festivității de premiere, 10 dintre cei 18 participanți au taberei au fost premiați cu tradiționalele ghiozdane. De la prima ediție, cei mai activi copii in tabăra primesc la final diplome cu aprecieri observate de jurnaliști profesioniști și aceste rucsacuri. Ceilalti copii au primit cărți, dulciuri, agende s.a. Tabăra a avut loc în perioada 19 – 26 august, la Ipotești.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Pe parcursul celor șapte zile, participanții au învățat de la trainerii din TVR și Radio Top
Suceava invitați noțiuni despre jurnalism, regie, radio. Au mers pe teren la lacul cu nuferi sau capela Callimachi. Au realizat știri și reportaje video sau audio.

„E o tabără în care învățăm să facem echipă pentru că televiziunea, ziarul, radioul asta înseamnă. Vă mulțumesc pentru că vă doriți să fiți ANT și Buzz.”, a spus Ioana Matfeev, coordonatoarea redacției Buzz, în cadrul festivității de premiere.

De asemenea, aceasta a mulțumit părinților, participanților și trainerilor.
Trainerii din tabăra de jurnalism Anul acesta, micii jurnaliști au învățat de la jurnalistul TVR și realizatorul emisiunii radio „Puls Rock” de la Rock FM, Doru Ionescu, despre eseul TV. La cursul de jurnalism muzical, Doru i-a inițiat pe participat în scrierea unei cronici de concert.
Cu actrița Claudia Nicolau, participanții au realizat ore de dicție în aer liber și au aflat tehnici despre limbajul actoricesc în televiziune. Silvia Ionescu, regizor TVR, a participant pentru prima dată în cadrul taberei organizate de Asociația Buzzmedia.

„Organizez două tabere pe an de canto, însă ceea ce am întâlnit aici nu am întâlnit în taberele mele: o dorință de a învăța extraordinară și de a vă perfecționa. A fost o surpriză extraordinară! Vă mulțumesc foarte mult pentru lecția aceasta!” Alexandra Cuza este redactor și realizator de emisiuni la Radio Top Suceava. Aceasta participă în calitate de trainer radio în cadrul taberei de jurnalism pentru a doua
oară, iar anul acesta, participanții au realizat cu ea știri și reportaje radio.

În cadrul festivității de premiere, au fost difuzate și câteva dintre materialele realizate în timpul taberei. Despre participanți, jurnalistul Doru Ionescu a adăugat: „Cu cât trecem de la o ediție la alta, avem parcă o generație și mai mică de copii, dar în contra partidă, avem la fel de mult de discutat, de colaborat cu ei. De sperat că și în restul anului vom colabora la fel de bine.

Fiecare aveți propria personalitate și nu pot decât să mă bucur că evoluați.”

Foștii reporteri au susținut cursuri

Foștii reporteri Buzz, mici traineri in tabără Doi dintre foștii reporteri ai redacției Buzz au susținut pentru participanți au susținut cursuri.
Denisa Sandu, proaspăt licențiată în jurnalism a susținut cursul „Feature in jurnalism”, inspirat don lucrarea de licență pentru care a fost notată cu 10. Iosif Pintilie este student la Drept în București și lucrează ca jurnalist sportiv pentru Gen sport. El le-a vorbit copiilor prezenți în tabăra despre știrea și sursele de informare.

Premiile acordate anul acesta

Au fost acordate premii pentru debut jurnalistic, reporter junior, documentarist, foto reporter junior, comentator sportiv, micul reporter, prezentator junior tv, asistent de platou. Diplomele care au fost înmânate câștigătorilor alături de un ghiozdan au avut competente ca: prezentatoare tv, implicare media, implicare media jurnalistică, video jurnalism, revelație jurnalistică, documentarist media.

Sara Iacob are 12 ani și participă în cadrul taberei în calitate de participant pentru a doua oară.
„Am observat o evoluție foarte mare de când am venit la Buzz. Și din tabără am observat o
evoluție extraordinară la mine. Am simțit că m-am deschis exact ca un bujor.” Anul acesta,
Sara s-a numărat printre cei patru mici jurnaliști premiați cu premiul cel mare. Aceasta a câștigat premiul: „Jurnalist junior Buzz”. Același premiu a fost câștigat și de Radu Rusuciuc, în vârstă de 11 ani. Mădălina Mihai de 16 ani și Andy Ciotir de 19 ani au primit premiul „Senior jurnalist Buzz”. Pentru Andy ediția de anul acesta a taberei a fost ultima în calitate de participant. „Experiența de participant a fost una minunată pentru că, cel mai important lucru pe care l- am învățat a fost să fiu eu.” , a spus Andy cu lacrimi in ochi la festivitate.

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer acoperit de nori
14.4 ° C
14.6 °
14.4 °
48 %
2.3kmh
95 %
vin
21 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
26 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Mai sunt și șoferi de BMW care iubesc restul participanților la trafic. Probabil și semnalizează.

EDITORIAL

România a trecut de la o extremă la alta. După seceta cumplită, care a compromis culturile agricole, au venit codurile roșii de precipitații și...

EPIGRAMA ZILEI

Acest sport, de-l pui sub lupă Vezi sudoare, multă muncă Dar tare cred că-l aruncă După! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...