Stadionul „Municipal” a ajuns bătaia de joc a Direcției Sport și Agrement (DSA) Botoșani.
După ce partida dintre FC Botoșani și UTA, contând pentru etapa cu numărul șase din SuperLigă, câștigată de „roș-alb-albaștri” cu 1-0, s-a disputat pe un gazon care a aratăt ca un câmp de cartofi, lucrurile nu s-au reglementat nici după două zile de la această dispută.
Suprafața de joc arată în continuare într-o stare execrabilă, fiind de departea cea mai jalnică dintre toate care există în acest moment în fotbalul românesc la nivelul primelor două eșaloane fotbalistice ale țării.
„Niciodată de când sunt aici nu am văzut terenul într-o stare atât de avansată de degradare. E pur și simplu nepăsare sau mai bine spus nesimțire din partea celor care ar trebui să-și facă treaba, a celor de la DSA. Ei dau vina pe ciori. Întreb și eu: doar la Botoșani avem ciori? În țară, în toată România nu mai există ciori?”, a declarat un reprezentant al FC Botoșani.
Întrebat de reprezentanții mass-media de ce se prezintă astfel „Municipalul”, Mihai Nițișor, directorul DSA, care are în administrare Stadionul, a întărit afirmațiile celor de la FC Botoșani, afirmând că unitatea pe care o conduce este practic învinsă de ciori și nu are nicio soluție în momentul de față.
Iată punctul de vedere oficial trimis de Mihai Nițior, directorul DSA, vis-a-vis de acest subiect după ce a intrat în posesia fotografiilor trimise de mass-media:
„Răspuns referitor la pozele trimise.
– aceste stricăciuni le provoacă ciorile, dar cred ca știți acest lucru
– ce vedeți în poze este nisip cu sămânța de iarbă pentru refacerea stricăciunilor
– avem în dotare sperietori tip balon, șoim, etc, dar nu-s eficiente, ciorile s-au obișnuit
– avem și tun de speriat ciori mai eficient dar îl folosim rar deoarece am avut reclamații de la locuitorii din zonă datorită zgomotului care îl provoacă
– cât sunt salariații la serviciu alungă ciorile dar în ultimul timp vin stoluri dimineața de la ora 05.00-07.00. Să stea un salariat 24/24 ore nu este o metoda eficientă
– vom încerca în viitor și alte metode, de tip zmeu, etc ,aparate cu ultrasunete
-vin cu rugămintea dacă cineva are alte soluții să le trimită pe adresa secretariat@dsabotosani.ro”.