sâmbătă, aprilie 5, 2025
AcasăLocalViolența în familie combătută și din amvonul bisericii

Violența în familie combătută și din amvonul bisericii

Polițiștii încearcă tot felul de metode pentru a combate violența în familie. Marți, de exemplu, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității (CAPC) au fost prezenți la Biserica Parohiei Tudora II cu ocazia slujbei prilejuite de Sărbătoarea Schimbării la Față a Domnului. Acțiunea a făcut parte din Proiectul local “Te ajutăm să fii în siguranță”, care se desfășoară în parohiile din județul Botoșani, având ca scop informarea și educarea comunității cu privire la prevenirea violenței domestice.

Proiectul “Te ajutăm să fii în siguranță”
Proiectul se adresează în principal femeilor, copiilor și altor enoriași care frecventează bisericile din județul Botoșani. Acesta își propune să ofere sprijin și informații utile celor care pot deveni victime ale violenței în familie. Polițiștii din cadrul CAPC, cu sprijinul Protopopiatului Botoșani și al preotului slujitor Vasile Cucoreanu, au discutat cu participanții despre drepturile victimelor violenței domestice, punând accentul pe prevederile Legii privind prevenirea și combaterea violenței în familie.

Sfaturi și informații
În cadrul întâlnirii, localnicii au primit sfaturi practice și informații actualizate despre cum să acționeze în situații conflictuale intrafamiliale. De asemenea, polițiștii au explicat modificările legislative recente privind violența domestică, ajutându-i pe cei prezenți să înțeleagă mai bine ce opțiuni au la dispoziție pentru a se proteja și a căuta ajutor.

Materiale informative și ordinul de protecție
În cadrul parteneriatului inițiat de IPJ Botoșani cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, au fost distribuite materiale informative care explică detaliat condițiile în care se poate solicita un ordin de protecție, serviciile de care poate beneficia o victimă și recomandări pentru persoanele care se confruntă cu abuzuri intrafamiliale. Materiale sunt menite să ofere sprijin concret și să crească gradul de conștientizare cu privire la măsurile de protecție disponibile pentru victime.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
18.8 ° C
18.8 °
18.6 °
51 %
3.8kmh
100 %
S
20 °
D
5 °
lun
5 °
mar
6 °
mie
6 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pentru cei care uită cam repede prin ce-am trecut e necesară o excursie la gară.

EDITORIAL

Unul dintre subiectele dezbătute în cea mai recentă ședință a CL Botoșani a avut ca … „obiecte ale muncii”, două clădiri istorice, de patrimoniu,...

EPIGRAMA ZILEI

Când s-a întors din armată Nu a mai găsit-o fată; Azi, alt șoc l-a dărâmat: A găsit-o, dar ... băiat!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...