luni, decembrie 23, 2024
AcasăPrima PaginăCalvar rutier de la febra cumpărăturilor

Calvar rutier de la febra cumpărăturilor

Botoşănenii blochează oraşul în goana după cumpărăturile pentru Crăciun. Încă de la prima oră a zilei de ieri, principalele artere care duceau spre pieţe, dar şi spre supermarketuri şi hipermarketuri erau sufocate cu maşini. La semafoarele de pe Calea Naţională erau cozi formate din zeci de maşini, unele aşteptând şi de trei ori pentru a prinde culoarea verde. La intersecţia de după Biblioteca Judeţeană, poliţiştii de la rutieră dirijau traficul pentru a se evita blocajul.


Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro

*Baza legală poate fi consultată AICI.


Maşinile lăsate pe avarii şi cele parcate neregulamentar au pus la grea încercare nervii celor care încercau să avanseze în trafic, cele mai mari probleme fiind pe strada Griviţa, unde maşinile parcate au ocupat o bandă întreagă, deşi în zonă staţionarea este interzisă.

Şi pe străzile Marchian şi George Enescu erau coloane de maşini bară la bară între cele trei sensuri giratorii, de la intersecţiile cu străzile Cuza Vodă, bulevard şi Bucovina.

În parcările marilor magazine, agenţii de pază au început deja să facă pe agenţii de circulaţie, dirijând maşinile care cu greu îşi puteau găsi un loc de parcare.

 

Cozi uriaşe pentru cozonac

 

Ajunşi în market-uri, cumpărătorii au trebuit să petreacă chiar şi câteva ore printre rafturi, la raionul cu produse de panificaţie oamenii formând cozi pentru a pune în coşuri cozonaci. „Este cam devreme, dar dacă mai aştept este posibil să nu mai găsesc”, a spus un cumpărător. Preţul unui cozonac în supermarketuri pleacă de la 13 lei.

Cozi imense au fost şi la case, pentru a putea plăti oamenii trebuind să stea zeci de minute la rând. De altfel, în aceste zile hipermaketurile şi-au prelungit programul tocmai pentru a preveni aglomeraţia, acestea fiind deschise până aproape de miezul nopţii.

 

Preţuri umflate în Piaţa Centrală

 

Botoşănenii care au preferat Piaţa Centrală pentru a face cumpărături s-au lovit de preţurile mărite peste noapte de comercianţi în încercarea de a-şi rotunji veniturile. Dacă la începutul postului un kilogram de cotlet costa 15,5 lei, ieri ajungea şi la 21-23 de lei de lei.

De scumpire nu au scăpat nici produsele lactate, un kilogram de smântână ajungând de la 11 la 14 lei. „Eu nu înţeleg de ce în toate ţările din Europa civilizată se fac reduceri în această perioadă, iar la noi din contră, acestea se scumpesc”, a spus o botoşăneancă.

 

Aglomeraţie şi la casele de schimb valutar

 

De aglomeraţie nu au scăpat nici casele de schimb valutar, botoşănenii care doreau să schimbe valuta în lei fiind nevoiţi să aştepte şi jumătate de oră. „Ne aşteptam la aşa ceva, nu e nimic neobişnuit, la Paşte şi Crăciun avem zile pline”, a spus o angajată a unei acse de schimb.

De agitaţia din oraş cel mai mult au profitat taximetriştii, din cauza aglomeraţiei timpul acordat clienţilor pentru preluare fiind de aproximativ opt minute, faţă de trei-patru minute cât este într-o zi normală. Chiar dacă este o perioadă bună pentru a face bani, unii taximetrişti sunt nevoiţi chiar să refuze unele curse. „În zona magazinelor eu personal nu voi duce clienţi, până ajungi acolo faci cel puţin jumătate de oră, iar pentru câţiva lei nu se merită, consumi mai mult combustibil”, a spus un taximetrist.

 

– Alexandru DOROFTEI

 

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
-1.7 ° C
-1.2 °
-1.7 °
93 %
1.9kmh
100 %
lun
2 °
mar
4 °
mie
5 °
joi
2 °
vin
1 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Așa e țara: se descurcă fiecare cum poate.

EDITORIAL

PSD, prin Marcel Ciolacu, mai face o „românească” și pozează într-o mimoză ofensată, aruncând guvernarea cât colo după ce „răii” de dreapta i-au jignit....

EPIGRAMA ZILEI

Lumea-i atât de dezvoltată Încât - susțin cei de la NASA - Aia în negru îmbrăcată Vine de-acum cu ... motocoasa! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...