vineri, septembrie 20, 2024
AcasăLocalVictimă la neurochirurgie după un carambol cu trei maşini (video)

Victimă la neurochirurgie după un carambol cu trei maşini (video)

Una dintre victimele accidentului grav de duminică, de la Vlădeni, a fost transferată într-o secţie de specialitate a Spitalului Judeţean. În vârstă de 52 de ani, femeia a fost încarcerată pe scaunul din dreapta şoferului, după impactul violent dintre trei autoturisme.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Iniţial, aceasta a fost internată în secţia de Chirurgie Generală a Spitalului Județeanean, însă în urma investigaţiilor imagistice, medicii au decis transferul ei.

„Pacienta a fost diagnosticată cu o serie de leziuni la coloana lombară. Din acest motiv s-a decis transferul în secţia e neurochirugie a Spitalului Judeţean pentru o serie de investigaţii mai amănunţite.

Va fi reevaluată şi se va lua în calcul transferul în centrul universitar, în funcţie de decizia medicilor neurochirurgi”, a precizat un medic din cadrul SJU Mavromati.

Accident grav la Vlădeni. O victimă a rămas încarcerată

Patru persoane au fost rănite, iar una a rămas încarcerată, duminică după-amiază în urma unui accident grav petrecut în apropierea localităţii Vădeni din judeţul Botoşani. Graba si neatentia au stat la baza incidentului rutier în care au fost implicate în total nu mai puţin de şapte persoane.

Totul s-a petrecut după ce un tânăr aflat la volanul unui Volkswagen, care venea dinspre Suceava, a încetinit pentru a vira stânga pe un drum secundar. Şoferul unui SUV Mercedes, care venea din sens opus a oprit pentru a-i acorda prioritate de trecere, dar un şofer care venea din spate cu un BMW nu a mai apucat să frâneze la timp.

„Am semnalizat să fac stânga, iar el a venit din spate cu viteză, nu a mai frânat, nu nimica. S-a lovit în spate aici la mine şi de aici a ricoşat în maşina din faţă. Încă domnul îmi acorda să trec în stânga, dar nu am mai apucat, el s-a izbit în mine”, a spus şoferul din Volkswagen.

Alertă dată de sistemul inteligent al uneia dintre maşini

Autoturismul care a provocat accidentul a ricoşat apoi pe sensul opus de drum unde a lovit frontal SUV-ul oprit pentru a acorda prioritate.
Alerta a fost dată de sistemul inteligent al uneia dintre maşini. Până ca şoferii să îşi revină din şocul impactului, apelul la 112 a fost făcut de sistemul eCall. În scurt timp la faţa locului a fost o adevarată desfăşurare de forţe de intervenţie.

„La fata locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu o autospecială de stingere, una de descarcerare și ambulanța de terapie intensivă mobilă SMURD, dar și o ambulanță SAJ. Aceștia au constatat faptul că într-unul dintre autoturisme, pagasera de pe scaunul din dreapta șoferului, era încarcerată, iar celelalte persoane erau ieșite din mașini.
Femeia, în vârstă de 58 de ani, a fost scoasă din interior de pompieri, cu ajutorul accesoriilor specifice. Aceasta a fost preluată de echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD și transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate”, a precizat căpitan Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoşani.

La spital a ajuns și unul dintre conducătorii auto, în vârstă de 52 de ani, soțul femeii încarcerate. Alte două persoane, aflate în SUV, au primit îngrijiri medicale la fața locului, iar trei persoane au scăpat doar cu o sperietură puternică.

„Echipajul de terapie intensivă mobilă a fost solicitat pentru un accident rutier în care au fost implicate 3 autovehicule. 2 a ajuns la spital, 2 au refuzat îngrijiri medicale. Pacienții care au fost transportați la Spitalul Județean mavromati sunt policontuzionaţi, dar sunt stabili din punct de vedere hemodinamic”, a precizat medic primar Ramona Guraliuc, coordonator UPU-SMURD Botoșani.

Anchetă demarată de polițiști

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor prin deconectarea bornelor de la bateriile autovehiculelor în timp ce poliţiștii au deschis o anchetă la faţa locului.

„Cei 3 conducători auto implicați în accidentul rutier au fost testați alcoolscopic, rezultatele fiind negative. În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul comiterii infractiunii de vatamare corporala din culpă”, a precizat agent principal Delia Neniscu, purtător de cuvânt IPJ Botoşani.

Circulaţia rutieră pe drumul european ce leagă Botoşani de Suceava a fost deviată timp de aproape o oră pe drumurile ocolitoare din satele învecinate, pentru ca poliţiştii să poata efectua cercetarea la faţa locului.

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
câțiva nori
8.3 ° C
8.3 °
8.3 °
91 %
2.8kmh
16 %
vin
21 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
26 °
mar
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Mai sunt și șoferi de BMW care iubesc restul participanților la trafic. Probabil și semnalizează.

EDITORIAL

România a trecut de la o extremă la alta. După seceta cumplită, care a compromis culturile agricole, au venit codurile roșii de precipitații și...

EPIGRAMA ZILEI

Sus, pe...cerul țării mele Găsești astăzi, pe alese, O puzderie de stele Și de trese... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...