Cristina Breșug, subprefectul de Botoșani, a pierdut definitiv procesul intentat Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), după ce a fost sancționată pentru depășire neregulamentară. Tribunalul a respins apelul ei, menținând sancțiunile și suspendarea permisului de conducere.
Pe 23 aprilie 2022, în preajma Paștelui, Cristina Breșug, pe atunci consilier județean PSD și președinte ATOP, a fost surprinsă depășind neregulamentar pe drumul european E58, între Botoșani și Baisa. Polițiștii au semnalat-o să oprească, dar aceasta a ignorat semnalele, continuându-și drumul până în spatele Motelului „Stejarul”.
Confruntarea cu poliția
Odată ajunsă la destinație, Breșug a negat orice abatere și a refuzat inițial să predea documentele, cerând ca polițiștii să părăsească proprietatea privată. Poliția a sancționat-o contravențional și i-a reținut permisul de conducere. În replică, Breșug a depus plângeri la IPJ și Judecătoria Botoșani, susținând că măsurile luate de polițiști au fost abuzive și nejustificate.
IPJ Botoșani a investigat plângerile subprefectului, concluzionând că polițiștii au acționat corect. Mai mult, intervenția a fost filmată de echipamentul body-cam al agenților, imaginile dovedind abaterile comise de Breșug.
În instanță, Breșug a încercat să scape de sancțiuni invocând că indicatorul de „depășire interzisă” ar fi fost absent din cauza unui accident anterior. Totuși, autoritățile rutiere au confirmat că restricțiile erau în vigoare, iar marcajele erau vizibile și obligatorii.
Reacția subprefectului
Cu probe video concludente, judecătorii au menținut decizia poliției. Tribunalul a respins apelul formulat de Breșug, afirmând că faptele contravenționale au fost corect sancționate și că polițiștii au acționat în conformitate cu legea.
„Am acționat ca orice conducător auto. Poliția are un punct de vedere, noi, conducătorii auto, putem avea alte puncte de vedere. Eu consider că nu am depășit linia continuă”, a declarat Breșug, insistând că statutul său de subprefect nu a influențat procesul.
nesimțire mare