Un experiment sexual l-a dus pe un tânăr botoşănean la Urgenţe. În vârstă de 34 de ani, deţinut în cadrul Penitenciarului Botoşani, bărbatul a ajuns la Urgenţe cu o problemă mai puţin obişnuită. Acesta a fost dus de gardieni după ce a început să acuze dureri foarte mari în zona penisului.
Iniţial nu a vrut să le spună celor care îl păzeau care era originea durerii, însă, într-un final, a recunoscut. Presat de colegii de celulă, acesta ar fi încercat să îşi introducă mai multe bile în zona penisului. Pentru acest lucru şi-a făcut câteva tăieturi, care, însă, s-au inflamat. Mai mult, din cauza zonei atinse, plăgile, deşi de mici dimensiuni, nu se cicatrizau.
Speriat de acest lucru şi apăsat de durere, tânărul a apelat la ajutorul cadrelor medicale. „Pacientul a ajuns în serviciul nostru şi a fost diagnosticat cu plagă tăiată peniană. A fost consultat şi i s-a prescris un tratament”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.
Fenomen tot mai des întâlnit
Potrivit cadrelor medicale de la Urgenţe, deşi ar putea părea, astfel de situaţii nu sunt pe atât de rare pe cât s-a crede.
Cunoscut sub numele de pearling sau beading, acest tip de modificare corporală implică o incizie pe lungimea penisului prin care este apoi introdus un obiecte sferic sau cu formă granulată. La origine, se foloseau perle – de unde și numele de „pearling” –, dar implanturile sunt făcute și din silicon, nailon, Teflon, oțel inoxidabil sau titan. Adesea, e implantat un singur obiect pe partea dorsală (superioară) a pielii penisului, deși pot fi plasate mai multe în rânduri sau aranjate aleatoriu în jurul circumferinței și lungimii penisului.
„Cei care-și fac pearling trebuie să țină minte că li se implantează un obiect străin în corp”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD. Acesta a adăugat că orice „implant” poate să ducă la sângerări, infecții, migrare a corpului străin sau pierderea senzației.
„În plus, poate avea loc o inflamație severă dacă este inserat subcutanat un material nepotrivit”, a încheiat medicul.