sâmbătă, octombrie 5, 2024
AcasăPrima PaginăRăzbunare cerută pentru copila chinuită şi ucisă de unchi (video)

Răzbunare cerută pentru copila chinuită şi ucisă de unchi (video)

Maria Silvia, copila de numai opt ani al cărei trup a fost găsit vineri noapte, la liziera de salcâmi a localităţii Jijia, a sfârşit în chinuri groaznice. Asta spun oamenii legii, din datele preliminare ale anchetei.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Unchiul ei, în vârstă de 32 de ani, şi-a recunoscut faptele. Acest le-a povestit anchetatorilor filmul ororilor pe care le-a făcut, însă dă vina pe alcool. Acum riscă închisoare pe viaţă, iar micuţa va fi condusă azi pe ultimul drum.

Comunitate în stare de şoc

Întreaga comunitate din Albeşti – Botoşani este în continuare în stare de şoc după crima cumplită ce a avut loc într-o familie din zonă. Unchiul Mariei Silvia, fetiţa care a sfârşit dramatic, a fost arestat după o operaţiune de căutare impresionată, iar acum riscă închisoarea pe viaţă după ce şi-a sechestrat, violat şi ucis nepoata.

Chiar şi după arestarea monstrului cu chip de om, oamenii din localitate încă nu pot accepta cele întâmplate.

@monitorulbt Cr!minalul de la Albeşti regreta fapta. Dă vina pe alcool #imagini cu criminalul #ceima albesti #monitoruldebotoşani ♬ original sound – Monitorul de Botoşani

„Nu mi-a venit să cred că băiatul meu a putut să facă o asemenea oroare”

Nici măcar tatăl celui arestat în prezent nu are vreun pic de milă, după ce grozăvia a ieşit la iveală. Deşi era bunic adoptiv al fetiţei, bărbatul de 65 de ani spune că ţinea la micuţă ca la ochii din cap, iar fetiţa era tot timpul alături de el în gospodărie. Acum va trebui să îşi îngroape nepoata, iar fiul său se află după gratii.

Bărbatul nu are niciun fel de explicaţie pentru gestul propriului său fiu. Spune doar că tânărul de 32 de ani s-a înstrăinat de câteva luni şi obişnuia să consume cantităţi tot mai mari de băuturi alcoolice.

„Am 65 de ani. Nu am crezut că o să ajung în postura asta. La anii ăștia să gândească ca un animal, un copil…nu a dat nimic de înțeles. Mă uit la dumneavoastră, te văd blând, dar eu știu ce ai în cap?! A fost un băiat cuminte. Cum a luat alcoolul, cum s-a dus peste cap. Consumă.

Nu mi-a venit să cred că băiatul meu a putut să facă o asemenea oroare care eu n-am crezut în viața mea. Nu mă așteptam la nimeni. Acum eu dacă te las pe dumneata din urmă și vrei să te destrăbălezi e treaba dumitale. La 30 de ani. Că nu mai e treaba mea. Până la 20 de ani te-am dus în cârcă, dar după 30 de ani e treaba ta ce faci. Are câteva luni de când a început să bea. S-a înhăitat cu câțiva, nu știu exact”, povesteşte amărât, bunicul Gică.

„Ar merita pedeapsa capitală”

Bărbatul nu are milă faţă de fiul său şi spune că nu merită nimic altceva decât pedeapsa cu moartea.

„Dacă l-aş vedea acum în faţă l-aș omorî cu mâna mea. E fiul meu, dar i-aș tăia capul cu barda. Nu sunt criminal, dar pentru fetița mea, nepoata mea l-aș omorî. Ar merita pedeapsa capitală. Aceștia nu sunt oameni care se mai pot întoarce în societate. Ăștia trebuie terminați, că mâine legile se schimbă și le dă drumul și iar vine: la copilul tău etc. Omorâți, puși pe scaunul electric. Dacă îl prindeam în ogradă, aici îl omoram cu mâna mea. După ce gâtui un copil, mai ai curaj să vii acasă?”, a mai spus bărbatul, înlăcrimat.

Fetiţă ucisă aproape de casa părintească

Între timp, detalii cumplite ies la iveală despre ce s-a întâmplat în noaptea fatidică. Din câte se pare, tânărul nu a stat prea mult pe gânduri. A luat-o pe fetiţă pe sus, la nici 30 de minute de când micuţa a mers la el cu un ceaun, trimisă de mama ei. I-a pus mâna la gură, pentru a-i înăbuşi ţipetele, şi a tras-o în liziera din marginea gospodăriei. La nici 200 de metri de propriii părinţi, micuţa îşi dădea ultima suflare, siluită de unchiul ei.

Cu mintea înceţoşată de aburii de alcool, bărbatul i-a curmat viaţa micuţei şi a fugit în pădure.

Abia după mai mult de 13 ore, cu peste 150 de poliţişti pe urmele sale, acesta a fost prins, când încerca să se întoarcă acasă. Încătuşat şi flancat de zeci de poliţişti, criminalul a fost dus în faţa magistraţilor, unde a recunoscut totul.

„A avut o atitudine cooperantă, a dat o declaraţie detaliată cu privire la toate faptele reţinute în sarcina lui de către Parchet. A recunoscut în totalitate săvârşirea faptelor şi regretă foarte mult. Nu ştie exact care a fost imboldul sub care a săvârşit aceste fapte. A recunoscut atât violul, cât şi omorul şi sechestrarea fetiţei”, a spus Ilinca Gireadă Dodiţă, avocat din oficiu.

Beat şi la primele audieri

La câteva ore distanţă, în aceeaşi zi, instanţa a aprobat şi cererea de 30 de zile de arest preventiv. Încă sub influenţa alcoolului, bărbatul a început să realizeze oroarea pe care a făcut-o.

@monitorulbt Ce spune criminalul din Albești #crimă #botoșani #fetita 8 ani #monitoruldebotoșani ♬ original sound – Monitorul de Botoşani

„Față de dânsul s-a dispus inițial măsura reținerii pentru 24 de ore, după care, la solicitarea procurorului, a fost obținut de la judecătorul de drepturi și libertăți un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Acesta este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de omor calificat, viol și lipsire de libertate în mod nelegal.

În măsura în care a putut fi audiat, acesta a recunoscut, precizez că în măsura în care a putut fi audiat în mod rezonabil, având în vedere starea lui psihică. El se afla într-o stare accentuată de ebrietate și șocul propriei fapte, dar a recunoscut, în mare, faptele pe care spune că și le-a amintit. Din primele cercetări sau mă rog, din cercetările care s-au putut efectua până acum, rezultă că a fost ulterior, deci omorul a fost săvârșit pentru acoperirea infracțiunii precedente. Există multiple urme de violență pe corpul fetei. În funcție de infracțiunile care vor fi, pentru care va fi condamnat în mod definit, se poate ajunge și la închisoarea pe viață”, a precizat Valeriu Chihaia, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Vecinii încă nu pot accepta tragedia

Cei care au mai lucrat cu bărbatul spun că acesta nu era prea sociabil de fel. Nu le dădea de bănuit, însă, nici că în el s-ar putea ascunde un astfel de monstru.

„De băut aşa, mai bea, dar era mai retras de felul lui. Nu era aşa, cu noi, să stea, să vorbească. A avut ceva, un concubinaj cu o fată. Am înţeles că primul lor copil a murit. A mai făcut o fetiţă şi pe urmă s-a despărţit. Cred că băutura l-a împins să facă aşa ceva. Nu îl credeam în stare să facă aşa ceva. Mai ales nepoata lui, n-am fi crezut aşa ceva”, a spus Marius, un alt văcar din satul în care s-a petrecut grozăvia.

„A săvârșit un lucru foarte urât în comunitate. Eu știu ce gândire a avut el? O gândire diabolică. Nu trebuia să facă așa ceva. Mă simt ușurat că a fost prins. Fără discuții. Ar trebui să fie pedepsit mai aspru, nu știu ce pedeapsă ar trebui să i se aplice. A recunoscut el fapta, probabil se gândește pentru binele lui. Fapta pe care a săvârșit-o nu-i normală, foarte urâtă. Nu-l știam așa de băiat rău, dar consumă alcool. În ultima vreme era la vite la noi la sat. Nu ne-am gândit niciodată că o să se întâmple așa ceva. Nu a dat niciun semn”, a spus Petru, un vecin de-al familiei îndurerate.

„A mai avut probleme cu o vecină”

Sunt însă şi oameni din sat care spun că bărbatul ar mai fi făcut probleme la băutură, în urmă cu câţiva ani. Atunci poliţiştii nu ar fi făcut nimic, dosarul fiind clasat. Acum sătenii spun că se simt mai în siguranţă pe străzile localităţii.

„Păcat de fetiță. Băiatul cred că pe fondul băuturii. Nu știu prea multe. Îl cunosc din vedere. A mai avut probleme cu o vecină, în urmă cu vreo trei ani, o femeie în vârstă, singură, aduna rufele de pe sârmă. Și el a venit și a strâns-o de gât și voia să-i dea banii. A mai avut porniri din astea. El mai făcea treabă la ea, îl mai împrumutam de bani. A venit poliția, dar nu s-a luat nicio măsură. Și asta e consecința, dacă se luau și atunci măsuri poate nu se întâmpla acum așa. Comunitatea este mai liniștită. Toată lumea este mulțumită că l-a prins. Nu avea unde să se ducă, probabil îi era și sete și foame. Cum se spune: criminalul revine la locul faptei. Pedeapsă pe viață merită!”, a spus Simona Pleşca.

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
ploaie puternică
15.5 ° C
15.6 °
13.8 °
98 %
1.8kmh
100 %
sâm
16 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
21 °
mie
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Fiecare aplică propriile metode pentru a atrage electoratul.

EDITORIAL

Nu cred să existe român normal la cap care să nu fi realizat că, la fel ca absolut toate instituțiile democratice ale țării și...

EPIGRAMA ZILEI

M-am întrebat într-o zi, Așa pe nepusă masă: „Cetatea Neamțului o fi Oare a șaptea casă”? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...