duminică, aprilie 6, 2025
AcasăLocalMicrobuze electrice pentru elevii din mediul rural

Microbuze electrice pentru elevii din mediul rural

Elevii din 26 de unități administrativ teritoriale din județul Botoșani vor beneficia de transport cu microbuze 100% electrice începând cu noul an școlar.

Reprezentanții furnizorului care a câștigat licitația au prezentat astăzi în fața Palatului Administrativ unul dintre microbuze.

„Are o capacitate de 16 plus unu locuri, cu intrarea ușa față cu treaptă electrică pentru accesul ușor al elevilor. Este un microbuz robust dar în același timp foarte spațios. Microbuzul are un motor de 150 de Kw, 205 cai putere. Peste ce au ceilalți producători la capitolul diesel, iar cel mai important lucru, capacitatea bateriilor este de 141Kw. Acest lucru ne ajută să avem o autonomie în funcționare cu aerul condiționat pornit sau cu căldură de aproximativ 270 de kilometri, cea mai mare autonomie din gamă”, au explicat reprezentanții furnizorului.

Astfel, elevii vor beneficia de aer condiționat, încălzitoare pe aer cu pompe de apă, scaune cu centuri în trei puncte de siguranță, rampă de aluminiu pentru accesul persoanelor cu dizabilități, suplimentar având un panou publicitar care poate fi folosit pentru anunțul rutelor sau acțiuni publicitare.

„Are o încărcare lentă, 6-7 ore, în funcție de cât s-a consumat. Sau varianta rapidă, o încărcare în aproximativ o oră. Depinde de fiecare autoritate contractantă, ce capacitate au dumnealor. Stația lentă este cea mai avantajoasă din punct de vedere financiar”, au mai spus reprezentanții firmei care vor livra microbuzele. Autonomia bateriei scade cu 15-20 % atunci când temperaturile sunt sub 0 grade.

Care sunt comunele beneficiare

Comunele partenere Consiliului Județean în acest proiect sunt Albești, Avrămeni, Călărași, Cândești Cristești, Cristinești, Corni, Coșula, George Enescu, Gorbănești, Hilișeu Horia, Hlipiceni, Leorda, Lozna, Mihălășeni, Roma, Păltiniș, Prăjeni, Santa Mare, Stăuceni, Todireni, Tudora, Ungureni, Văculești, Vorniceni și Vorona.

Valoarea eligibilă a proiectului, inclusiv TVA, este de 7,2 milioane de euro.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
2.8 ° C
3.8 °
2.8 °
94 %
0.9kmh
100 %
D
6 °
lun
5 °
mar
8 °
mie
5 °
J
3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pentru cei care uită cam repede prin ce-am trecut e necesară o excursie la gară.

EDITORIAL

Unul dintre subiectele dezbătute în cea mai recentă ședință a CL Botoșani a avut ca … „obiecte ale muncii”, două clădiri istorice, de patrimoniu,...

EPIGRAMA ZILEI

Când s-a întors din armată Nu a mai găsit-o fată; Azi, alt șoc l-a dărâmat: A găsit-o, dar ... băiat!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...