La nici trei ani, Aryan este un mic supravieţuitor. Pe patul de spital, copilul de doi ani a încercat să povestească prin ce a trecut o noapte în pădure.
Singur, desculţ şi în prag de hipotermie, băieţelul s-a adăpostit sub un copac. Aşa a scăpat cu viaţă dintr-o aventură uluitoare. „Am văzut lupul. M-am ascuns. Mi-a fost frig, a venit ploaia”, a spus micuţul Aryan după ce a ajuns în grija medicilor.
O armată de oameni pe urmele lui Ayan
O armată de oameni a fost pe urmele băieţelului timp de 24 de ore. Într-un final, trei poliţişti l-au auzit de departe şi l-au adus pe braţe părinţilor. Laurenţiu, Emanuel şi Ionuţ sunt cei trei salvatori. „Probabil că a fost cea mai importantă misiune din viaţa mea. Nu vă pot exprima în cuvinte. Sunt emoţionat. Am doi copii, fapt care m-a făcut să nu stau acasă, să ies la căutări”, a spus Ionuţ Chiraş, unul dintre cei trei poliţişti care l-au găsit pe micuţ. Oamenii legii spun că în momentul în care a trecut pe lângă mănăstirile din zonă s-au rugat să dea Dumnezeu să-l găsească şi aşa s-a întâmplat.
Aryan a petrecut o noapte în pădure, la minus cinci grade Celsius. A înfruntat lapoviţa şi ploile şi a ajuns la spital cu hipotermie. Băiatul a mers pe jos, prin stufăriş, în primejdia animalelor, ore bune. Ultima dată, Aryan fusese văzut pe camerele de supraveghere în zona cantonului silvic. Plângea şi o striga pe mama lui. La mai bine de patru kilometri din acest punct, în apropierea Mănăstirii Sihăstria Voronei, copilul s-a oprit. S-a ghemuit, istovit, la rădăcina unui copac. „Sunt cam trei ore de mers pe jos pentru un adult. Pentru un copil probabil vreo 4-5 ore. Norocul lui probabil că a stat sub un copac, dacă stătea în câmp deschis, poate era altfel”, a spus Laurenţiu Şerban, un alt poliţişti implicat în acţiunea spectaculoasă de salvare.
Aryan a fost un miracol
Cu toţi cei implicaţi în evenimentul care a ţinut o comunitate întreagă cu sufletul la gură spun că totul a fost un miracol. “A fost un miracol. Cu ajutorul lui Dumnezeu a fost bine. Dacă nu ar fi fost salvat de persoanele respective n-ar fi rezistat. În pădure sunt animale sălbatice, și vremea nefavorabilă. Copilul a fost adus în parcarea mănăstirii. I-am dat un ceai, o banană, ca unui copil micuț, să se încălzească. Ne-am bucurat sa fim de ajutor, mai ales pentru un copilaș. Putem spune că este o minune a maicii Domnului.” a spus una dintre maicile schitului din Vorona.
Când au aflat că fiul e teafăr, părinţii lui Aryan nu s-au mai putut stăpâni. Tatăl pakistanez a îngenunchiat de fericire. „Nu pot să descriu în cuvinte acest moment. Mulțumesc din inimă tuturor familiilor de România și tuturor celor care s-au implicat, în special celor din Tudora, Dumnezeu să vă binecuvânteze. Am fost trist, am plâns, dar în interiorul meu am avut sentimentul că Dumnezeu îmi va salva fiul. Dumnezeu mi-a dat acest copil, Dumnezeu mi-a dat copilul înapoi”, a spus tatăl lui Aryan, plin de emoţie.
„Cum un copil de doi ani a rezistat o noapte în pădure?!”
Aryan este în afara oricărui pericol. A stat noaptea trecută internat la Spitalul de Pediatrie Botoşani, iar miercuri se va întoarce înapoi acasă. „Duminică, în jurul orei 16.00, a fost adus de o mașină a ambulanței, copilul dispărut în urmă cu 24-25 de ore, în pădure la Tudora. Stare generală, având în vedere istoricului lui, surprinzător de bună: conștient, cooperant, echilibrat hemodinamic, temperatură cu discret de hipotermie. Asta însemnând temperatura 33 Grafe Celsius. În rest, fără nicio altă marcă traumatică pe corp, fără leziuni. Starea generală: perfectă. Ne-a povestit că noaptea a văzut lupul, că era mic și el s-a urcat pe o creangă și lupul a plecat de la el. L-am internat pentru o supraveghere de 24 de ore, când a plecat din serviciul de urgență temperatura era deja de 37 de grade, copilul se alimenta singur. Au fost recoltate analize care sunt în limite normale. Mi se pare ciudat: în afară de faptul că avea mâinile și picioarele extrem de reci, copilul foarte prezent, vorbăreț. Mă întreb, totuși, cum un copil de doi ani a rezistat o noapte în pădure?! Totul e bine când se termină cu bine”, a precizat medicul primar Cătălin Mihailiuc, din cadrul CPU Pediatrie.
Anul trecut au fost raportaţi peste 7.500 de copii dispăruţi. Şansele de găsire a unui minor pierdut scad dramatic după o zi, iar la 48 de ore şansa de a fi găsit în viaţă tinde spre zero