joi, septembrie 19, 2024
AcasăLocalPoliția Județeană finalizează proiectul SAGA - „Cooperare regională pentru prevenirea și combaterea...

Poliția Județeană finalizează proiectul SAGA – „Cooperare regională pentru prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere România – Ucraina”

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, la finalul anului, se finalizează implementarea proiectului SAGA – „Cooperare regional pentru prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere România – Ucraina”

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Proiectul a fost finanțat prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020 din cadrul Instrumentului European de Vecinătate.

Proiectul a fost derulat în cadrul parteneriatului constituit între instituții de poliție din România și Ucraina: Inspectoratul General al Poliției Române – lider de proiect, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul Județean de Poliție Botoșani, Inspectoratul Județean de Poliție Suceava, Inspectoratul Județean de Poliție Maramureș, Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației și Departamentul Principal al Poliției Naționale în Regiunea Ivano-Frankivsk.

Bugetul total al proiectului a  fost de 5,209,341.07€, iar perioada de implementare a fost 28.06.2019 – 31.12.2023. Obiectivul general al proiectului a constat în îmbunătățirea cooperării regionale pentru prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere între structurile de poliție române și cele ucrainene.

Platforme IT de cooperare

În cadrul proiectului au fost desfășurate activități pentru crearea unei platforme IT de cooperare, renovarea a 78 de sedii de poliție din ambele țări și cursuri comune pentru polițiști și politiști de frontieră cu scopul îmbunătățirii cooperării regionale în lupta împotriva criminalității transfrontaliere.

Faza I a Proiectului SAGA la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani a inclus lucrări de reparații la un număr de 15 clădiri, respectiv12 Posturi de Poliție – Postul de Poliție Mihăileni, Postul de Poliție Ibănești, Postul de Poliție Suharău, Postul de Poliție Păltiniș, Postul de Poliție Concești, Postul de Poliție Mileanca, Postul de Poliție Havârna, Postul de Poliție George Enescu, Postul de Poliție Cordăreni, Postul de Poliție Vorniceni, Postul de Poliție Broscăuți, Postul de Poliție Șendriceni și 3 clădiri din cadrul imobilului Sediului I.P.J. Botoșani, respectiv, Sediul nr.1 I.P.J. Botoșani, Pavilion Administrativ și Corp B – clădire birouri. Lucrările au vizat îndeosebi consolidarea și refacerea acoperișurilor.

Faza a II-a a Proiectului SAGA a presupus continuarea lucrărilor la 7 posturi de poliție, respective Postul de Poliție Șendriceni, Postul de Poliție Vorniceni, Postul de Poliție Broscăuți, Postul de Poliție Havârna, Postul de Poliție Cordăreni, Postul de Poliție Concești și Postul de Poliție Păltiniș.

Ce au vizat lucrările

Lucrările au vizat renovarea posturilor de poliție la exterior ( fațade, trotuare, alei pietonale, platform betonate, garduri împrejmuitoare) cât și la interior (montare tâmplărie pvc, montare parchet). Renovarea spațiilor de poliție va conduce la îmbunătățirea calității mediului de lucru pentru polițiști, precum și la o interacțiune eficientă între polițiști și cetățeni.

În vederea utilizării platformei IT de cooperare dezvoltată în cadrul proiectului, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani au fost instruiți în cadrul sesiunilor de train of trainers. La rândul lor, aceștia au susținut sesiuni de instruire cu polițiștii care vor fi utilizatori ai platformei.  Platforma IT de cooperare dezvoltată în cadrul proiectului va îmbunătăți comunicarea trasfrontalieră dintre România și Ucraina, eficientizând schimbul de informații și asigurând un  răspuns prompt la solicitările care apar în activitatea polițienească.

Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani beneficiază, de asemenea, de achiziția de echipamente de lucru destinate utilizării platformei IT (120 stații de lucru și două imprimante de mare capacitate). Pe parcursul implementării proiectului, polițiști din cadrul serviciilor operative ale Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani au participat la sesiuni de pregătire în domeniul investigării criminalității informatice organizate în cadrul activităților de schimb de bune practici în domeniile specifice activității de poliție.

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer acoperit de nori
16.7 ° C
17.6 °
16.6 °
51 %
2.3kmh
100 %
joi
17 °
vin
21 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
26 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Mai sunt și șoferi de BMW care iubesc restul participanților la trafic. Probabil și semnalizează.

EDITORIAL

România a trecut de la o extremă la alta. După seceta cumplită, care a compromis culturile agricole, au venit codurile roșii de precipitații și...

EPIGRAMA ZILEI

Acest sport, de-l pui sub lupă Vezi sudoare, multă muncă Dar tare cred că-l aruncă După! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...