Un botoșănean a obținut o victorie în instanță după ce proprietatea sa a fost inundată de mai multe ori. În urma unui proces lung și anevoios, societatea Nova Apaserv a fost obligat să-i plătească 5.000 de lei drept daune morale.
Evenimentele au avut loc în toamna anului 2021, când o avarie majoră a survenit în comuna Răchiți, iar reprezentanții Nova Apaserv, deși au fost anunțați, au intervenit cu întârziere pentru a remedia defecțiunea. În tot acest timp, apa a curs în neștire și a inundat proprietățile oamenilor. În disperare de cauză, localnicii au dirijat șuvoiul de apă într-un canal de scurgere, însă pământul din jurul casei lui Mihai Budu mustea de apă.
„În loc să vină și să repare, știți ce au făcut ? Mi-au blocat numărul de telefon, ca să nu mai pot apela numărul de telefon de la Dispecerat”, a povestit atunci Mihai Budu, care era revoltat pentru că totul se întâmpla la circa o lună de la o altă avarie care a survenit în același loc. Și atunci, oamenii au stat cu grădinile inundate mai bine de o săptămână, până când cei de la operatorul de apă au intervenit.
„Am ajuns bătaia de joc a lor”
„Ei sunt cei puși să administreze rețelele de apă, să asigure un serviciu de utilitate publică, dar nu-i interesează nimic. Și știți de ce? Pentru că, indiferent de ce se întâmplă, ei își primesc banii oricum. Dar acești bani nu vin dintr-un sac fără fund, nu le cad din cer, ci tot noi îi plătim. Ăștia sunt bugetarii, care trăiesc cu impresia că totul li se cuvine și nu trebuie să facă nimic. Am ajuns bătaia de joc a lor”, spunea revoltat Mihai Budu.
Revoltat de indiferența și lipsa de reacție din partea Nova Apaserv, Mihai Budu a mers la Judecătorie și a acționat în instanță operatorul de apă pentru răspundere delictuală. Magistrații au cântărit faptele, au dispus efectuarea unei expertize, iar în final i-au dat dreptate bărbatului, Nova Apaserv fiind obligată să plătească 5.000 de lei cu titlu de daune morale. Cu toate contestațiile făcute de operatorul de apă la Tribunal și Curtea de Apel Suceava, hotărârea instanței a fost menținută, decizia definitivă fiind pronunțată pe 17 noiembrie a.c.