Botoșănenii care circulă cu mijloacele de transport în comun au la dispoziție mai multe stații de adăpost reabilitate. Cele 13 stații de autobuz au perete, laterale și acoperiș din sticlă securizată, panouri publicitare și bănci.
Astfel, cele mai multe au fost amenajate pe Calea Națională, în zonele Bazar, Direcția de Taxe și Impozite Locale, Biserica Sf. Ilie, Stadionul Municipal, sediul administrativ Delgaz și Gară. Dar se mai regăsesc și pe strada I. C. Brătianu, la intersecția cu strada Eternității, strada Grivița și pe strada Primăverii, la intersecțiile cu str. Prieteniei și O. Onicescu.
„Dezvoltarea și eficientizarea serviciului de transport public local este una din principalele direcții strategice la nivel municipal. S-a impus și o modernizare a stațiilor – adăpost de călători pentru transportul urban, obiectiv pe care l-am îndeplinit”, a precizat primarul Cosmin Andrei.
Edilul a mai adăugat că acestea sunt doar o parte din modernizările prin care va trece transportul public, ținând cont de proiectele finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) privind achiziția de autobuze electrice și stații digitale pentru municipiul Botoșani.
Stațiile de adăpost reabilitate se aflau într-o stare avansată de degradare.
Prin noile stații de adăpost călători, moderne și dotate cu mobilier urban, se vor asigura condițiile civilizate de transport public.