Reprezentanții legali ai familiei Alexandrei Ivanov cer arestarea medicului Mariana Pitrop. Asta după ce au aflat că aceasta și-a trecut o parte din bunurile pe care le deținea pe numele soțului.
Medicul Mariana Pitrop a fost chemat la sediul IPJ Botoșani pentru a i se aduce la cunoștință măsura sechestrului asigurator cerut de avocații familiei Ivanov și pentru a confirma dacă bunurile se află în patrimoniul acesteia.
În prezența avocatului din Iași, medicul a declarat că la data de 11 septembrie a făcut un contract de partaj, pe fondul neînțelegerilor familiale apărute în urma dosarului în care este cercetată penal și a confirmat că este proprietara bunurilor precizate. Potrivit avocaţilor, acest partaj a fost, însă, făcut după ce medicul a primit calitatea de suspect în dosarul morții Alexandrei Ivanov, motiv pentru care avocații familiei cer arestarea ei, dar și anularea contractului respectiv. “Vom cere arestarea preventiva a suspectei şi anularea contractului de partaj, efectuat după comiterea faptei şi în curs de cercetare penală”, au precizat avocații familiei Ivanov.
Mariana Pitrop s-a mutat din oraş
În prezent au fost puse sub măsura sechestrului asigurator câteva terenuri agricole, o casă cu teren şi două autoturisme, cu o valoare totală de aproximativ 314.500 lei.
De altfel, se pare că medicul s-a mutat la Iași, după ce a fost suspendat la Maternitatea Botoșani.
Monitorul de Botoşani este singurul cotidian care a încercat să obţină o reacţie şi de la medicul Mariana Pitrop, în momentul în care a fost audiată la Colegiul Medicilor. Avocatul acesteia a precizat atunci că medicul nu are încredere în presă.
Tânără moartă pe patul de spital
Alexandra Ivanov a murit în dimineața zilei de 18 august a.c., la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoșani. Ea era însărcinată în luna a treia și a ajuns la spital cu ambulanța acuzând dureri și hemoragie. După ce a fost supusă unui set de analize și a fost perfuzată, cadrele medicale au ignorat-o toată noaptea.
Tânăra a murit dimineața următoare. În urma mediatizării cazului, directorul spitalului județean a fost destituit și au fost deschise două anchete – una administrativă și cealaltă penală – pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc tragedia și cine sunt persoanele responsabile pentru cele întâmplate.
Recent, Spitalul Județean „Mavromati” a fost amendat și de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Botoșani cu suma de 42.272 lei, în urma decesului tinerei. Conducerea spitalului intenționează să conteste în instanță și această sancțiune.