ANSVSA a anunțat că un produs din carne de pui este retras de pe rafturile mai multor magazine din țară. Este vorba despre produsul „Sferturi posterioare de pui congelate”, din lotul 228/3/23, cu termenul de valabilitate 16.08.2025.
Carnea de pui provine din Polonia și este contaminată cu bacteria Salmonella Enteritidis.
Cei care au achiziționat produsul menționat mai sus sunt sfătuiți să nu îl consume și să îl returneze la magazinul de la care l-au achiziționat, în baza bonului fiscal.
Ce este Salmonella
Bacteria Salmonella trăiește în tractul intestinal al animalelor infectate și la om și poate contamina o varietate de alimente, cum ar fi carne, ouă, lapte, fructe de mare, legume, fructe.
Simptomele infecției cu Salmonella – salmoneloza – sunt, de obicei, gastro-intestinale : diaree (uneori cu sânge), febră, greață, vomă, crampe abdominale. Aceste simptome pot fi severe, în special la copiii mici, persoanele în vârstă și persoanele cu sistemul imunitar slăbit.
Simptomele pot să apară după 6 – 72 ore de la infectarea cu bacteria Salmonella (perioada de incubație) și durează, în general, până la o săptămână.