spot_img
joi, noiembrie 21, 2024
HomeAdvertorialGhid în 5 pași pentru a alege cei mai confortabili pantofi de...

Ghid în 5 pași pentru a alege cei mai confortabili pantofi de damă vara aceasta

Majoritatea încălțămintei de pe piață astăzi nu este nici confortabilă, nici bună pentru picioare. Există numeroase afecțiuni ale piciorului de care poți suferi din cauză că porți încălțăminte neadecvată.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Ține minte că nu trebuie să suferi niciodată dureri pentru modă. Ia măsurile de precauție potrivite atunci când alegi pantofi și caută acele modele de pantofi de damă care îți oferă confortul de care ai nevoie pentru picioare sănătoase.

Iată cum să-ți alegi cei mai comozi pantofi dama în 5 pași.

  1. Caută pantofi de damă care prezintă modele create pentru confort

Unii pantofi renunță la confort de dragul stilului. Deși acest lucru ar putea fi bun pentru purtarea ocazională, dorești să cauți anumite caracteristici atunci când vrei un pantof confortabil.

Aceste caracteristici includ:

  • O crestătură în dreptul tendonului lui Ahile. Adică fix în partea din spate a pantofului. Această crestătură ajută la reducerea frecării în apropierea călcâiului, prevenind veziculele (bășicile și bătăturile dureroase) și alte rupturi ale pielii de la călcâi.
  • Un „guler” pentru gleznă. „Gulerele” pentru gleznă sunt zona pantofului care se înfășoară în jurul gleznei (unde se află crestătura lui Ahile). Gulerele pentru gleznă oferă suport pentru această parte a piciorului și previn frecarea.
  • O talpă intermediară. Numită în limbaj popular și tălpică, aceasta este „podeaua” pantofului și ajută la absorbția șocurilor și la controlul mișcării piciorului. Este important să alegi un pantof care are o talpă intermediară care se potrivește piciorului tău.
  • Spațiu adecvat pentru degete. Purtarea unui pantof care are un spațiu pentru degete prea mic pentru picioarele tale poate duce la apariția unor răni și a disconfortului.
  • O bară de rulare. Unii pantofi, în special pantofii de alergare sau de drumeție, au o bară de rulare care ajută la prevenirea mișcării excesive în zona călcâiului. Acest lucru poate ajuta la prevenirea frecării și a alunecării accidentale a gleznei.
  1. Alege pantofi de damă flexibili

Flexibilitatea este unul dintre aspectele cele mai importante când vine vorba de confort și este deosebit de importantă la pantofii de mers și la cei de jogging. Pantofii de alergare tind să fie mai fermi, deoarece trebuie să susțină greutatea și forța unui pas de alergare.

Testează flexibilitatea unui pantof ridicându-l și îndoind partea unde vor sta degetele tale în sus. Pantoful trebuie să se îndoaie imediat sub acea zonă, nu la jumătatea arcului (sau în altă parte).

Răsucirea pantofului este, de asemenea, o modalitate bună de a testa suportul. Ar trebui să existe o rezistență ușoară din partea pantofului atunci când răsucești. Mai ales la modelele de adidași de damă vei observa această flexibilitate ridicată.

  1. Alege pantofi de damă ușori

Pantofii grei necesită mai mult efort pentru a te deplasa și sunt de obicei confecționați dintr-un material mai puțin confortabil. În consecință, pantofii mai grei tind să fie mai puțin flexibili, ceea ce îți poate înăbuși pasul natural.

Pantofii confecționați dintr-un material ușor sunt deosebit de utili pentru drumeții sau pentru a fi purtati pe vreme caldă și uscată. Un astfel de material permite piciorului să respire mai ușor în astfel de climate.

Spre exemplu, adidașii de damă Nike sunt o alegere bună în ceea ce privește greutatea pantofilor.

  1. Alege un toc mic și lat

Menținerea tocului mai lat și aproape de sol oferă cel mai mare sprijin pentru glezne și călcâi. Acest lucru este deosebit de important pentru sandale sau pantofi eleganți. Orice înălțime de peste 5 centimetri crește riscul de entorse.

Cu cât înclinația pantofului este mai mare, cu atât mai mult soliciți picioarele.

  1. Alege o amortizare bună

Tipul de amortizare dintr-un pantof va varia în funcție de pantoful pe care îl porți. De exemplu, un pantof de alergare va avea mai multă pernă pe călcâi, în timp ce un pantof de mers va avea mai multă pernă pe toată zona piciorului. Asigură-te că achiziționezi un pantof conceput pentru activitatea pentru care intenționezi să-l porți.

Încearcă pantoful pe o suprafață tare, precum și pe una moale. Nivelul de confort pe care îl oferă perna poate fi diferit atunci când mergi pe o suprafață mai dură. Aceasta este o ocazie bună pentru a te asigura că degetele de la picioare au suficient spațiu.

Cum să-ți măsori corect piciorul

Măsurarea mărimii piciorului este primul pas în obținerea celor mai confortabili pantofi. Majoritatea magazinelor de încălțăminte vor avea dispozitive de măsurare, iar vânzătorii de la acele magazine vor fi bucuroși să te ajute să realizezi o măsurare precisă.

Mulți oameni au picioare care au două dimensiuni diferite. În acest caz, poartă o mărime care să se potrivească piciorului tău mai mare.

Este o idee bună să îți măsori picioarele la sfârșitul serii. Atunci picioarele tale sunt cele mai umflate. Dacă alegi pantofi care se potrivesc confortabil picioarelor tale la sfârșitul zilei, aceștia vor fi confortabili și pe tot parcursul zilei.

Măsoară-ți picioarele la fiecare câțiva ani! Picioarele tale își schimbă forma odată cu trecerea anilor.

Ar trebui să ai jumătate de centimetru între cel mai lung deget de la picior și capătul pantofului pentru cel mai bun confort.

 

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer acoperit de nori
2.8 ° C
2.8 °
1.6 °
78 %
1.8kmh
100 %
joi
3 °
vin
4 °
sâm
1 °
Dum
2 °
lun
1 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Mai sunt și patrioți care-s pro europeni și nu așteaptă casele de la Simion, ceea ce e bine.

EDITORIAL

Deși mai sunt puține zile până când vom merge la urne, interesul românilor pentru dezbaterile electorale tinde spre zero, iar asta ar trebui să...

EPIGRAMA ZILEI

A dat neaua peste vii Peste dealuri și câmpii, Peste crângul cel pustiu Peste-al meu păr castaniu... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...