sâmbătă, aprilie 5, 2025
AcasăNaționalPremieră în România. Pompierii primesc nave-mamut pentru misiuni pe mare

Premieră în România. Pompierii primesc nave-mamut pentru misiuni pe mare

Premieră în România. Pompierii vor avea două nave pe care le vor folosi pentru a salva vieți pe mare. Ambarcațiunile sunt construite la Șantierul Naval din Galați și costă peste 40 de milioane de euro. Cu ele, salvatorii români vor putea merge în misiuni și în Marea Mediterană, potrivit Digi24.

România intră în liga salvatorilor pe mare cu două nave-mamut, care vor putea interveni contra cronometru în cele mai dificile operațiuni. De la oameni dispăruți pe mare, la bărci aflate în derivă și incendii la platformele petroliere din larg. Cele două nave ale pompierilor au costat peste patruzeci de milioane de euro. Este una dintre cele mai mari achiziții ale ISU. În teorie, nava poate să adăpostească 50 de victime, însă în cazul în care este nevoie, toată această punte poate să fie plină cu oameni, în așa fel încât numărul persoanelor salvate să crească la 100. Coloșii salvatori de pe mare au 51 de metri lungime și 10 metri lățime.

Nave cu 6.000 de cai putere

Înaintează cu 40 de kilometri pe oră, cu ajutorul celor patru motoare, care au 6.000 de cai putere. Practic, pot interveni rapid în situații de urgență. Navele pompierilor români vor putea să ajungă la o distanță de 1.000 de kilometri. Asta înseamnă ca militarii noștri vor putea să ajute țările care au nevoie. Un exemplu ar fi Grecia, care se confruntă cu foarte multe cazuri de migranți pierduți pe mare. Pompierii primesc navele de salvare într-o perioadă în care frontierele Uniunii Europene sunt forțate cum n-au fost vreodată. Anul trecut, Europa s-a confruntat cu cel mai mare val de migranți. Marea a fost calea aleasă de acești oameni spre mirajul vestului, dar și locul care a înghițit mii de suflete.

Uriașele ambarcațiuni sunt dotate și cu spitale mobile. Navele Inspectoratului pentru situații de urgență vor deveni operaționale până la finalul anului.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
13.7 ° C
13.8 °
12.8 °
70 %
2.1kmh
100 %
vin
14 °
S
22 °
D
5 °
lun
5 °
mar
7 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Deci nu doar câinii își păzesc stăpânii la spital. O fi din cauza spitalului.

EDITORIAL

Unul dintre subiectele dezbătute în cea mai recentă ședință a CL Botoșani a avut ca … „obiecte ale muncii”, două clădiri istorice, de patrimoniu,...

EPIGRAMA ZILEI

Când s-a întors din armată Nu a mai găsit-o fată; Azi, alt șoc l-a dărâmat: A găsit-o, dar ... băiat!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...