De la începutul acestei luni, judeţul Botoşani a obţinut un neaşteptat capital de imagine, graţie a patru tinere interprete de muzică populară. Iustina Irimia, Lorena Dupu, Loredana Călin şi Simona Mazăre au pus bazele proiectului „Hai la Botoşani!” şi au dat clasă funcţionarilor plătiţi din bani publici să facă imagine acestor meleaguri.
Melodia interpretată de tinere a depăşit suta de mii de vizualizări în doar câteva zile, fiind distribuită şi de foarte multe persoane pe reţelele de socializare. Tinerele susţin că şi-au unit glasurile într-un cântec compus special în scopul promovării judeţului Botoşani prin intermediul muzicii populare. Cântecul „Hai la Botoşani!”, s-a materializat într-un videoclip conceput de Cosmin Tomoiagă. „Botoşaniul este un ţinut ce poate fi numit, pe bună dreptate, leagănul culturii româneşti, dacă ne gândim la ilustrele personalităţi care s-au născut pe aceste meleaguri”, au transmis tinerele. „Acestea sunt premisele de la care am pornit atunci când am început a pune acest proiect în aplicare şi ne dorim din suflet să aducă o contribuţie semnificativă la nivel de promovare a judeţului nostru”, mai spun tinerele.
Cântecul face trimiteri la patru personalităţi botoşănene, locurile lor natale, mănăstiri, meşteri, dar şi la natura acestor locuri.
Videoclipul a fost realizat la Casa Memorială Eminescu de la Ipoteşti, lacul şi codrii din Ipoteşti, Casa Memorială Enescu de la Liveni, Sediul Fundaţiei „Ştefan Luchian” Botoşani, Casa Memorială Iorga, râul Prut, lângă oraşul Ştefăneşti, la Mănăstirea Sihăstria Voronei, acasă la meşterul popular Dănuţă Stan din Zăiceşti şi în atelierul de olărit al familiei Iacinschi din Botoşani. Alături de talentate artiste, în acest proiect s-au mai implicat Iachim Didi (inginer de sunet) şi Răzvan Mitoceanu (aranjament muzical).
Textul le aparţine tinerelor interprete, muzica fiind compusă de Simona Mazăre.