Pompierii botoșăneni continuă să intervină pentru înlăturarea efectelor produse de vântul puternic.
În mai puțin de o oră, au fost solicitați în alte cinci situații. Astfel, aceștia au intervenit pe strada Barbu Lăzăreanu din municipiul Botoșani, unde mai multe bucăți de tencuială de pe fațada unui bloc se putea desprinde oricând și să rănească trecătorii. A intervenit un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani. Aceștia au constat că tencuiala de la ultimul etaj era desprinsă pe o suprafață de aproximativ zece metri pătrați. Pompierii au înlăturat pericolul, cu ajutorul unor căngi.
Intervenții pe mai multe străzi din municipiu
Apoi, pe strada Uzinei din municipiul Botoșani, unde mai multe bucăți de azbociment de pe un bloc au fost luate de vânt, iar altele erau desprinse și puteau să cadă peste mașini și trecători. Pe strada Pacea din municipiul Botoșani, unde un copac, scos din pământ de vânt, punea în pericol trecătorii. Copacul a fost tăiat de către echipajul de pompieri trimis la fața locului; la Prăjeni, unde un brad a căzut peste firele electrice. La caz au intervenit Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Prăjeni și o echipa a furnizorului de energie electrică; la Coșula, unde un arbore a căzut pe partea carosabilă. A intervenit Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Coșula.
Până în prezent, la dispeceratul integrat ISU – SAJ Botoșani, au fost înregistrate nouă apeluri pentru înlăturarea efectelor produse de vântul puternic. Șase intervenții au fost în municipiul Botoşani si câte una în Durnești, Coșula și Prăjeni.
Potrivit datelor prezentate de furnizorul de energie electrică, localitățile Darabani și Viișoara sunt afectate parțial, iar echipele de intervenție lucrează pentru remedierea defecțiunilor.
Vă reamintim că până la ora 23:00, județul Botoșani se va afla sub o atenționare meteorologică tip Cod Galben de intensificări locale și temporare ale vântului, cu viteze de 50-65 km/h și, izolat, peste 70- 75 km/h.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.