În România anului 2023, un copil face Religie timp de treisprezece ani, de la clasa pregătitoare până la terminarea liceului, mai mult decât Literatura română și universală, mai mult decât Istorie sau orice știință.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
În România anului 2023, pregătirea copiilor pentru a deveni cetățeni activi și responsabili într-o societate se încheie odată cu gimnaziul. Ultimul curs de cultură civică pe care îl fac toți elevii este în clasa a VIII-a.
În liceu, ei nu mai învață nimic despre ce înseamnă a trăi în societate, care le sunt drepturile și responsabilitățile ca membri ai societății, minori sau majori.
În treisprezece ani de școală, un copil român nu face nicio oră de Etică, nu află și nu gândește cu mintea lui care sunt valorile după care trebuie să se orienteze în viață (exceptând, desigur, morala creștină predată prost la orele de Religie).
De la 5 până la 18 ani, marea majoritate a copiilor și adolescenților români nu află absolut nimic despre una dintre cele mai bogate moșteniri ale culturii noastre greco-romano-occidentale, care este moștenirea filosofică.
Materialul integral îl puteţi citi aici.