miercuri, ianuarie 15, 2025
AcasăAdvertorialCe trebuie sa faceti si ce sa evitati atunci cand alegeti o...

Ce trebuie sa faceti si ce sa evitati atunci cand alegeti o tema WordPress

Exista mii de teme WordPress (peste 9.300 teme gratuite plus inca multele altele cu plata). Sunt atat de multe incat ar dura zile intregi sa o cautati pe cea potrivita. Cum sa restrangeti cautarile pentru a gasi tema WordPress potrivita pentru website-ul dvs.? Iata ce trebuie sa faceti si ce sa evitati atunci cand alegeti o tema WordPress.

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Alegerea temei potrivite este, in mod evident, foarte importanta. O tema potrivita ar trebui sa ofere continutului dvs. dinamism, sa fie responsive, afisandu-se corect pe toate dispozitivele, si desigur, sa se incarce rapid. Insa cu atat de multe teme sa o alegeti pe cea potrivita poate fi o sarcina descurajanta.

Inainte de a cumpara o tema sau de a va investi timpul dvs. in personalizarea uneia, asigurati-va ca cititi aceasta lista cu ce trebuie sa faceti si ce sa evitati atunci cand alegeti o tema WordPress.

 

Sfaturi pentru a alege tema WordPress perfecta

1. Intocmiti din timp o lista cu functiile pe care le doriti

Inainte de a selecta o tema, este absolut important sa determinati care caracteristici sunt esentiale pentru websitul dvs.

Feature Filter din directorul de teme WordPress va face cautarea mai usoara, datorita posibilitatii filtrarii temelor gratuite pe baza caracteristicilor specifice pe care le doriti  – in functie de layout (grid, mai multe coloane, bara laterala, etc.), caracteristici (posibilitati de personalizare, sticky post, editare template, optiuni traducere in alte limbi, etc.) si in functie de subiect sau tema (blog, magazin electronic, educatie, entertainment, etc.).

Cand vine vorba de teme WordPress, mai putin inseamna intotdeauna mai mult. Construind de jos in sus, tema pe care o alegeti ar trebui sa aiba doar caracteristicile care va vor ajuta sa indepliniti obiectivul site-ului dvs., nu cele inutile care va aglomereaza tema.

2. Nu selectati o tema cu prea multe feature-uri

O tema bogata in caracteristici ar putea fi tentanta dar poate afecta grav performanta site-ului. Asigurati-va ca va abtineti de la instalarea unor functii pe care le considerati “grozave” dar de care nu aveti de fapt nevoie. Acestea ar putea diminua performanta site-ului.

3. Alegeti o tema responsive

Designul responsive inseamna pur si simplu sa va faceti site-ul ultra-usor de utilizat, nu doar pe un laptop ci pe mai multe dispozitive. Aceasta inseamna ca este compatibil cu mai multe dispozitive mobile si are meniuri si alte widgeturi care sunt usor de navigat.

Daca alegeti o tema care va place dar care nu este atat de responsive pe cat v-ati dori trebuie sa stiti ca exista metode prin care puteti sa o personalizati.

4. Tineti cont de culoare

O mare parte din marketingul online se bazeaza pe aspectul vizual iar culorile sporesc  recunoasterea marcii. Daca aveti un logo, incercati sa va “potriviti” la schema de culori a acelui logo. Daca ramaneti la culori neutre, o nota de culoare ici si colo il va face mai interesant.

WordPress face foarte usor sa modificati aspectul, inclusiv culorile unei teme, direct in fisiere sau introducand CSS personalizat. Daca incercati sa decideti intre intunecat sau mai luminos, retineti ca este demonstrat statistic ca vizitatorii site-ului prefera privelisti mai deschise. Desi un design intunecat al site-ului web nu este un NU absolut, daca alegeti sa optati pentru un design mai intunecat este posibil sa scadeti lizibilitatea si oportunitatea pentru elemente de design mai conventionale.

5. Luati in calcul achizitionarea unei teme premium

Desi temele gratuite sunt utile pentru cei cu buget redus ele pot prezenta unele probleme. Pe langa faptul ca programarea lor poate sa nu fie de calitate, prin utilizarea unei teme gratuite va asumati riscul ca aceasta sa nu fie actualizata in mod regulat, lipsa de suport  iar autorul temei poate sa abandoneze la un moment dat cu totul tema.

Temele premium sunt dinamice, oferind de obicei mai multe functii decat cele gratuite, ceea ce va poate ajuta sa va evidentiati din “multime”. Aceste teme premium necesita de obicei doar o taxa unica, mai degraba decat o plata recurenta.

6. Nu alegeti o tema WordPress cu un font greu de citit

Aceasta recomandare se refera la captarea rapida a atentiei vizitatorilor, astfel incat acestia sa nu abandoneze site-ul dvs. In mod ideal, doriti sa retineti cat mai mult vizitatorii pe website-ul dvs. Prin urmare, utilizati fonturi simple, sofisticate si lizibile. Unele dintre cele mai populare fonturi de pe Internet in 2021 au fost fonturi precum Holgada si Temeraire.

Daca sunteti familiarizat cu CSS, ar trebui sa fie usor sa accesati si sa ajustati fontul temei dvs., desi unele teme gratuite ar putea fi limitate cand vine vorba de personalizari – este important de retinut in timpul procesului de selectie a temei.

7. Testati temeinic tema

Un mod bun de a testa eficienta unei teme este sa instalati pluginul Theme Check, cu ajutorul caruia puteti verifica daca tema dvs. corespunde tuturor standardelor WordPress actuale.

Cand ati finalizat modificarile si ati incarcat tot continutul, examinati-va site-ul inainte de a-l publica. Recititi tot continutul, verificati-va site-ul pe mobil si asigurati-va ca toate imaginile se incarca corect. Luati in considerare investitia intr-o solutie de gazduire web care sa ofere medii de testare.

HostX este un astfel de furnizor de gazduire web, care va ofera posibilitatea crearii unui mediu de staging, adica crearea unor copii temporare ale website-ului dvs.  pe care puteti face teste. Daca dupa finalizarea testelor veti fi  multumit de noile functionalitati le puteti implementa pe site-ul in productie. Invers,  daca nu sunteti satisfacutt – puteti sterge copia si relua testele mai tarziu pe o alta copie a websitului dvs. Aceasta functionalitate va permite sa evitati riscurile unor erori / downtime. La HostX, aceasta caracteristica este disponibila acum pentru toate abonamentele de gazduire optimizata WordPress cu storage NVMe, pentru a va ajuta sa economisiti timp si sa rezolvati problemele intampinate in gestionarea instalarilor staging si live.

Puteti cumpara teme WordPress de calitate de pe:

Speram ca acest articol v-a oferit cateva idei care sa va ajute sa alegeti tema WordPress potrivita si sa va restrangeti procesul de selectie. Ceea ce este intersant la WordPress este ca daca decideti sa schimbati tema pe viitor, veti avea flexibilitatea necesara pentru a face oricand acest lucru, fara conditionari.

 

 

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
ninsoare
-1.2 ° C
-1.2 °
-1.4 °
74 %
1.9kmh
100 %
mie
1 °
joi
1 °
vin
4 °
sâm
5 °
Dum
5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Miile de oameni de la mitingul AUR din Botoșani erau mai puțini, dar a fost și frig, e drept.

EDITORIAL

Cu siguranță Hollywood-ul reprezintă pentru mulți actori americani sau nu, un pisc înalt și luminos, un țel în viață, un ideal mult râvnit. De-a...

EPIGRAMA ZILEI

Nene Iancule, să știi, Că azi, „letrele” pierdute Nu se pun la pălării Ci la ... dosărel, cusute!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...