Tot la redeschiderea laboratorului de analize din cadrul Spitalului Județean, președintele CJ, Doina Federovici, a transmis că dorește pentru botoșăneni să beneficieze de „sănătate la stat ca la privat”.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
„(…) Putem spune că tot ceea ce înseamnă pe parte de laborator, investiții în reabilitare, modernizare sau construcții noi și dotarea cu aparatură o avem de înaltă calitate. Ceea ce-am spus, și-am să repet în continuare: sănătate la stat ca la privat. Asta ne dorim pentru botoșănenii noștri (…)”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean (CJ) Botoșani.
Cu toate acestea, la o privire mai atentă observăm că nici nu are cine să populeze secţiile spitalelor din judeţ. Botoşaniul este într-o criză tot mai mare de medici specialişti şi, mai nou, chiar şi de medici de familie. Vârsta medie a medicilor din judeţ continuă să crească, iar puţinii medici tineri care ajung în judeţ sunt depăşiţi numeric de cei care se apropie de pensie.
Dacă anul trecut erau vacante 19 posturi, la această dată sunt disponibile 23 de posturi în
județ, potrivit datelor furnizate de Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani.
Alina Mustiață, directorul general al CJAS Botoșani, a declarat că dintre medicii care mai
profesează, mai mult de jumătate sunt pensionari. Pentru a acoperi nevoia de servicii medicale în zonele din județ unde nu există medic de familie, ca o soluție de avarie, s-au făcut puncte de lucru secundare ale medicilor de familie din zonă.