Din 15 martie, meniurile restaurantelor, fast-food-urilor şi cantinelor trebuie să conţină toate ingredientele folosite pentru prepararea mâncării, cantitatea acestora, numărul de E-uri, dar şi caloriile, potrivit unui act legislativ.
DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!
Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.
„Cred că sunt detalii necesare”
„Gramajul, preţul, caloriile, numărul de E-uri, sărurile, grăsimile, alergenii ar trebui trecute. Cred că sunt detalii necesare. Restul să le pună undeva în spate şi oricine poate vedea în acel document, care repet, este pus deoparte undeva în restaurant, tipărit, 10, 20, 30 de pagini, nu mai contează, sau într-un site, şi tu ca şi consumator să ai acces la acel site”, a declarat pentru TVR, Radu Tănase, purtător de cuvânt HORA – Organizaţia Industriei HORECA.
Ordinul ar fi trebuit să intre în vigoare din decembrie anul trecut, însă la cererea reprezentanţilor mai multor asociaţii patronale şi federaţii, s-a hotărât intrarea în vigoare pe data de 15 martie, de „Ziua Consumatorului la nivel mondial”.