Pacienţii care vor petrece perioada sărbătorilor pe patul de spital vor avea un meniu special. Cei care nu se pot bucura de această perioadă în familie vor primi un meniu în ton cu aceste zile.
Meniurile sunt adaptate în funcţie de afecţiunile pacientului, iar cei care nu au nici o interdicție din partea medicului curant și nu necesită un anume regim vor primi un meniu adecvat pentru aceste sărbători de iarnă.
Pentru pacienţii care nu au interdicţii alimentare vor fi servite meniuri mi aparte. Acestea vor include la micul dejun unt, şuncă presată, caşcaval şi măsline. Pentru masa de prânz pacienţii vor primi ciorbe/supe de legume şi nu va lipsi friptură din pulpă de porc şi salate de varză respectiv sfeclă roşie. La cină vor servi piure de cartofi cu ochiuri, mămăliguţă cu brânză de vaci şi smântână, iaurt şi telemea nesărată.
Tradiţional, toţi pacienţii vor primi cozonac, mere, bomboane de pom, portocale. De asemenea, pentru ziua de 31.12 pacienţii vor fi serviţi cu colăcei, portocale şi bomboane de pom.
„În această perioadă rămân spitalizaţi aproximativ 420 pacienţi din care 205 în sediul central din str. Marchian , 200 în secţiile de psihiatrie şi la secţiile de boli infecţioase se estimează să rămână internaţi 15 pacienţi”, a precizat Doina Caba, managerul Spitalului Județean „Mavromati”. .