Amenințarea nucleară nu a fost nicicând mai reală, însă se pare că e nevoie de ceva mult mai serios pentru a-i pune pe gânduri pe incapabilii care au pretenția să ne guverneze. În timp ce țările din jurul Ucrainei se pregătesc pentru a face față unui dezastru nuclear, ai noștri se dau de ceasul morții să-și umple conturile și să ne asigure că nu e niciun pericol. Stați la locurile voastre, tovarăși, ce vă agitați așa? Ce mare chestie un atac nuclear?
Vasile Dîncu ne asigură că așa ceva nu o să se întâmple. În România nu se schimbă nimic. Putin a mai amenințat Occidentul cu nucleara și nu a făcut nimic. Cu alte cuvinte, nu ești om serios dacă nu apeși butonul roșu din prima. Și, desigur, în caz că suntem atacați, patriotismul românilor o să scoată țara din necaz. Care români? Că cei mai mulți se află peste hotare și umplu rețelele sociale cu mesaje care de care mai patriotice, gen „s-o apere ei, nu noi”. Ei, ăia care sunt la butoane… Bine, Dîncu spune că a distribuit un chestionar pe la cadrele militare, să afle cam care este atmosfera. O să aflăm și noi, dar nu acum, ci peste vreo două luni.
Premierul Ciucă, pe care specialiștii în pupat în dos îl prezintă drept unul dintre cei mai capabili generali NATO, prin urmare e cazul ca dușmanii să o lase mai moale cu plagiatul, nu pierde nicio ocazie să arate cât este pe dinafară. Întrebat de ziariști care e treaba cu kerosenul de proastă calitate din cauza căruia o serie de avioane MIG au avut nevoie de reparații, parvenitul prin metoda doctorală Ciucă-Ponta a spus că nu știe nimic și că nu crede că cineva și-ar bate joc de armata română. Ce mai contează că procurorii de la DIICOT Ploiești instrumentează un dosar din perioada 2018-2021 și au stabilit un prejudiciu de peste șase milioane de euro al cărui „beneficiar” direct este taman armata, aia de care nimeni nu-și permite să-și bată joc. În perioada respectivă doctorul Ciucă era mare șef de Stat Major, prin urmare era de datoria lui să știe, dar uite că nu știe. Ulterior, Ministerul Apărării a reacționat cu un comunicat prin care precizează că în perioada amintită niciun avion n-a fost reținut la sol pe motiv de combustibil de proastă calitate. La cât zboară avioanele din dotarea armatei, nici lipsa totală a combustibilului nu e un motiv pentru ca acestea să fie reținute la sol.
În loc să scrie în celulă lucrări științifice care să-i mai reducă din pedeapsă pentru achizițiile dubioase din perioada pandemiei, Raed Arafat își permite să dea sfaturi. Și spune că, în caz de atac nuclear nu trebuie să intrăm în panică și să stăm în casă cu geamurile deschise. Și, desigur, să ascultăm recomandările venite doar pe căi oficiale. Mai lipsește doar Adrian Streinu-Cercel, care să vină cu precizări de genul „doar o bombiță, un punctișor pe harta Ucrainei” și autoritățile pot spune că au făcut tot ceea ce este omenește posibil. Între omenește posibil și legal e ditamai distanța pe care aleșii nu vor fi în stare să o acopere niciodată. Nu, chiar nu sunt în stare, chiar dacă ar dori să o facă. Partea proastă e că nici nu vor să-și facă treaba pentru care sunt plătiți. Nu-i interesează decât să facă bani și să ne mai prostească pentru încă patru ani. Deja lucrează la asta; pe cei din orizontul local i-ați putut admira la sfârșit de săptămână pe la Târgul produselor agroalimentare tradiționale. Care era rostul prezenței lor în zonă, în condițiile în care au contribuit din plin la creșterea prețurilor ce ne sufocă deja? Vi se pare că orașul și județul arată așa cum ni s-a promis atunci când erau în campanie electorală? Evident că nu, dar asta nu-i va împiedica pe aleși să ne ceară votul peste nici doi ani. Deja lucrează la asta, că n-or să lucreze pentru noi. Fac și ei ce e omenește posibil și ce e mai omenește pe meleagurile astea decât să te îmbuibi și să pretinzi răbdare de la alții?