Municipalitatea botoșăneană a implementat proiectul vizând eficientizarea energetică și gestionarea inteligentă a energiei în infrastructura iluminatului public stradal și pietonal, în baza unei finanțări de 1,2 milioane de lei de la Administrația Fondului pentru Mediu. Proiectul a vizat înlocuirea a 401 de corpuri de iluminat cu altele de tip LED.
Potrivit conducerii primăriei, toate corpurile de iluminat noi vor fi incluse într-un sistem de telegestiune a iluminatului. Vor fi soluții alternative de reglare a intensității luminoase pentru 52 de corpuri de iluminat cu LED dispuse într-o zonă de mai mică importanță și cu riscuri de circulație scăzute iar obiectivul de economie de energie electrică este de minim 70% față de situația existentă.
Proiectul vizează calea de acces în oraș dinspre Iași, pe Calea Națională, Șoseaua Iașiului – Petru Rareș, respectiv Petru Rareș – strada Ion Pillat, continuă pe tronsonul Calea Națională – Bulevardul Mihai Eminescu, strada Mihail Kogălniceanu, tronsonul George Enescu – Primăverii, strada Marchian. Au mai fost înlocuite corpurile de iluminat pe strada Octav Onicescu și tronsoanele dintre: Calea Națională – Împărat Traian pe de o parte (în apropierea accesului pe Tudor Vladimirescu – IC Brătianu), Calea Națională – strada Pacea, Strada Armoniei, strada Manolești Deal (tronsonul Calea Națională –Pacea – limita municipiului), strada Cornișa, străzi paralele cu Calea Națională, strada Cuza Vodă (tronsonul Marchian – Nicolae Iorga), strada Ștefan Luchian (tronsonul Armoniei – Rapsodiei, în apropiere de Cuza Vodă), în zona Parcului Curcubeului și a celor tre alei adiacente: Cinema, Curcubeului, Pacea.
„Impactul proiectului va fi sesizabil la accesul în oraș dinspre Iași (Calea Națională), și Suceava (Strada Pacea) și se va dezvolta către zona centrală a municipiului Botoșani”, a declarat primarul Cosmin Andrei.
Sistemul de iluminat nou creat prin acest proiect va avea o durată de viață de minim 15 de ani.