Vlad Plăcintă, președintele Asociației „Salvează o Inimă: a prezentat bilanțul activității asociației pe anul 2021. Îngerul salvator al multor copii bolnavi dar și al altor persoane aflate în nevoie a arătat că proiectele realizate sunt mult peste cele propuse și asta grație tuturor celor care au sprijinit asociația să ajungă la cei aflați în nevoie disperată de ajutor.
“63 de copii și adulți, cu boli grave sau aflați în situații mult prea dificile pentru a se putea ajuta singuri, au primit o nouă șansă la viață, grație tuturor donatorilor și firmelor care au sponsorizat cazurile umanitare pentru care Asociația <Salvează o inimă> a demarat campanii. Din sponsorizări dar și din redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit am ajutat alte 83 de persoane, pentru care nu am mai deschis campanii pe platforma www.salveazaoinima.ro” , a declarat Vlad Plăcintă.
Totodată, asociația a avut colaborări cu diverse asociații care s-au materializat în fapte de bine pentru persoane și comunități care aveau nevoie de sprijin.
Sprijinul acordat altor asociații se prezintă astfel:
- Asociația „Alex Tache” – 50.000 de lei (Casa Nest)
- Tanzania – 30.000 de lei (pentru educația copiilor din Tanzania)
- S.C.O.R. – 140.000 de lei (pentru construirea a 4 case destinate familiilor nevoiașe cu mulți copii)
- Asociația HAPPY – 353.066 de lei (pentru amenajarea „Casei Nicolae”din Satul Rădeni Comuna Frumușica)
- Asociația „Glasul Vieții” – 80.000 de lei (investiți în 3 campanii pentru 100 de copii nevoiași: rechizite școlare,produse de igienă, îmbrăcăminte și încălțăminte)
- Asociația Nektarios – 62.000 de lei ( Așezământul „Sfântul Efrem cel Nou” de la Oneaga)
- Asociația Filantropică Creștină „Sfinții Voievozi Mihail și Gavril” – 120.000 lei (pentru Așezământul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Vatra Dornei )
- Uganda – 30.141 de lei (pentru construirea unei fântâni și a unui puț pentru 3000 de localnicii care nu aveau de unde să bea apă
- Grup Civic – 20.000 de lei (pentru campania „5.000 de zâmbete”)
- Spital suport-COVID – 354.750 de lei (investiți în 85 de concentratoare de oxigen pentru pacienții aflați în stare gravă din cauza infecției cu coronavirus).
Pentru toate aceste proiecte, asociația a donat 6,86% din bugetul propriu. Aproape 90% din fonduri au fost investite în cazurile umanitare pentru care au fost demarate campanii pe site, iar 1,53% din bani au fost cheltuiți pe promovarea acestor campanii în mass-media și social-media, de unde vin majoritatea donațiilor.
„Misiunea noastră a fost să ajutăm cât mai mulți oameni năpăstuiți”
“Spre deosebire de alte asociații și fundații, ale căror comisioane depășesc uneori și 30%, la <Salvează o inimă> cheltuielile salariale ]nsumeaz[ doar 1,65%. Încă de la bun început, misiunea noastră a fost să ajutăm cât mai mulți oameni năpăstuiți, nu să găsim modalități de a ne suplimenta câștigurile. De altfel, nu am fi reușit să salvăm atâția oameni – ale căror tratamente, operații și medicamente costă zeci de mii sau uneori peste 100.000 de euro – dacă salariile noastre ar fi fost mari”, a mai spus Vlad Plăcintă.
În total, până la sfârșitul anului 2021, asociația condusă de Vlad Plăcintă a strâns 18.071.143 de lei, pe care i-a investit în oameni, în vindecarea, recuperarea și readucerea lor pe făgașul unei vieți normale.
“Numeroasele vieți salvate, dar și tot ce am construit și îmbunătățit în ultimul an sunt datorate unor oameni fără ajutorul cărora nu am fi făcut mare lucru. Dacă dorești să fii alături de noi și în continuare, să mergem înainte pe calea binelui comun, redirecționează 20% din impozitul pe venit/profit pentru Asociația <Salvează o inimă>. De asemenea, găsești un contract de sponsorizare pe platforma www.salveazaoinima.ro prin care poți vira orice sumă. Îți mulțumim pentru încredere și pentru contribuția la salvarea de vieți și îți dorim succes în tot ce îți propui!”, a mai transmis Vlad Plăcintă.