Interpreții de muzică populară, membri ai Filialei Botoșani a Asociației Nevăzătorilor din România (ANR), au făcut dovada talentului lor la Festivalul de romanţe şi folclor “Ion Blăjan”, manifestare cu tradiţie în rândul nevăzătorilor. La actuala ediţie, Filiala Botoșani a ANR a fost reprezentată de Grupul vocal “Trei generații” din care fac parte Alexandru Surugiu, Tony Toma şi Relu Matei. Grupul vocal a obținut Trofeul festivalului, Tony Toma și-a îmbogățit palmaresul cu Locul I la Secțiunea folclor, soliști vocali, în timp ce Relu Matei a obținut Locul 3, la Secțiunea romanțe.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Artiștii botoșăneni au dorit să interpreteze și un cunoscut cântec al Ansamblului “Plăieșii”, din Republica Moldova, drept pentru care au cerut acordul reprezentanților acestei îndrăgite formații. Răspunsul i-a bucurat și în același timp i-a motivat să se ridice la înălțimea așteptărilor, pe scenă.
“Aveți toată aprecierea și recunoștința noastră pentru alegerea unei melodii din repertoriul plăieșilor. Aveți acordul nostru pentru interpretarea melodiei <Hanul Mărioarei> în cadrul festivalului de la Bacău. Multă sănătate și numai gânduri bune!”, a transmis Iurie Nistorică, managerul ansamblului.
La festival au participat artiști de la nouă filiale din întreaga ţară. “Grupul vocal s-a format cu mai puţin de o lună inaintea festivalului. Am avut parte de consultanţă artistică din partea solistei de muzică populară Ştefania Puiu şi sprijin, pe partea tehnică, de la mulţi prieteni şi colaboratori, inclusiv Codruţ Victor Știrbu, Mircea Brehuiescu, chiar şi specialişti în IT. S-a repetat cu mult entuziasm în Clubul Asociaţiei Nevăzătorilor Botoşani, dar şi la cules cireşe, sau în pijama, în preziua festivalului, ori în biroul dirijorului, înainte de a urca pe scenă. Vocile perfect armonizate şi dorinţa de a ieşi ceva bun au făcut ca un grup de amatori să sune ca unul profesionist”, a declarat Carmen Moraru, referent în cadrul Filialei Botoșani a ANR.