Apoi, vineri, 24 iunie, de la ora 7:30 va avea loc programul liturgic care include Slujba Aghiesmei, Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul şi slujba Ceasurilor. Începând cu ora 9:00, un sobor de preoţi şi diaconi va oficia Slujba Sfintei Liturghii.
„După Sfânta Liturgie se va ține un cuvânt de învăţătură, iar la sfârșitul slujbei se vor citi rugăciunile de dezlegare”, au transmis reprezentanţii mănăstirii.
La mănăstire se află o icoană făcătoare de minuni
Mănăstirea Gorovei a fost ridicată de călugărul Avramie, de la Mănăstirea Dragomirna. Acesta lucra în poienile de la Vârful Câmpului şi a auzit cântându-se troparul Sfântului Ioan Botezătorul. Muzica divină ar fi durat trei zile iar Avramie a decis să ridice acolo o biserică din lemn. Icoana Sfântului Ioan Botezătorul ar fi fost furată de la o mănăstire din zona Sucevei de câţiva tătari. Aceştia au îngropat icoana la rădăcina unui copac în poiana de la Vârful Câmpului, în locul de unde ar fi auzit călugărul Avramie troparul Sfântului Ioan Botezătorul. Când a săpat la rădăcina copacului, călugărul a găsit icoana.
Icoana Sfântului Ioan Botezătorul se află în biserica Mănăstirii Gorovei fiind considerată de credincioşi făcătoare de minuni. Călugării şi credincioşii spun că cei care se roagă cu credinţă se pot vindeca de boli.