duminică, decembrie 22, 2024
AcasăSportNaţionala lui Daum, în genunchi

Naţionala lui Daum, în genunchi

Criticată din toate părţile, echipă tricoloră păstrează totuşi şanse de calificare la Campionatul Mondial din Rusia.


Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro

*Baza legală poate fi consultată AICI.


 

Înfrângerea României, scor 0-3, pe teren propriu, contra Poloniei, a provocat un adevărat tsunami în fotbalul românesc. Aproape fără excepţie, specialiştii i-au criticat dur pe selecţionerul Christoph Daum şi pe preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF) Răzvan Burleanu, văzuţi drept principalii responsabili pentru ce se întâmplă la naţională.

Unul dintre cei mai duri critici a fost Gică Popescu, acesta considerând că actuala naţională este, poate, cea mai slabă echipă a României din istorie.

“În repriza a doua mi-a fost rușine, a fost ca în curtea școlii, un haos total. Poate că în cazul în care Daum făcea o altă echipă, am fi pierdut cu 5-0. Am încetat să mai fiu diplomat! La acel meci cu Albania, echipa noastră națională și-a pierdut identitatea. Adversarii nu ne mai respectă! Toți vor să ne bată de acum. Trebuie începută reconstrucția odată. Oameni care pot schimba lucrurile în bine nu se pricep și nici nu au demnitatea necesară să își ia oameni mai deștepți decât ei”, a mai spus fostul căpitan al echipei naționale a României și al Barcelonei.

Pe aceeaşi linie s-a situat şi fostul patron al Vasluiului, Adrian Porumboiu. Acesta nu vede niciun motiv temeinic pentru care selecţionerul german al primei reprezentative să rămână în continuare în funcţie şi cere ca Burleanu să fie înlocuit de un administrator cu cunoştinţe temeinice în “sportul rege”. În opinia sa, cel mai îndreptăţit să spere la fotoliul de la Casa Fotbalului ar fi Gică Popescu.

“Îl ştiţi pe Uli Hoeness? A fost în închisoare pentru evaziune fiscală şi apoi a revenit. E la Bayern, în club. De ce să i se interzică lui Gică Popescu să candideze? De ce să îl vedem pe Boniek (n.r: preşedintele Federaţiei din Polonia) coborând din tribună să discute cu antrenorul şi stafful tehnic, iar la noi să fie un maimuţoi, care vine şi ne dă explicaţii de oglinzi… E jenant. Burleanu are o singură calitate, e doctor în securitate. Putea măcar sa organizeze meciul să nu se întâmple incidente”, a mai spus Porumboiu.

Şi Mircea Sandu i-a cerut demisia germanului, dar și lui Răzvan Burleanu.

Fostul președinte al FRF a spus, într-o intervenție la Digi Sport Matinal, că în niciun meci din cele patru cu Daum pe bancă România nu a jucat bine.

Singurul care i-a găsit circumstanţe atenunate lui Daum a fost Gigi Mulţescu, antrenorul Criovei susţinând că problema fotbalului românesc este la copii şi juniori, România neavând o bază pe care să poată construi o naţională solidă.

 

Antrenourl îşi asumă înfrângerea

 

Înfrângerea cu Polonia, scor 0-3, a fost prima după mai bine de trei ani pe care tricolorii au suferit-o pe teren propriu. De la meciul pierdut cu Turcia (sub comanda lui Victor Pițurcă), scor 0-2 (10 septembrie 2013), din preliminariile pentru Cupa Mondială din Brazilia, România înregistrase, până vineri seara, nu mai puțin de 14 jocuri consecutive, amicale și oficiale, fără înfrângere pe teren propriu.

“Nu ne aşteptam la un astfel de scor, e cel mai negru coşmar. Dar asta e realitatea, trebuie să mergem înainte. Criticile sunt îndreptăţite, le vom accepta şi vom merge înainte, asta este. Am pierdut un meci, o bătălie, dar vom vedea cum se termină războiul”, a spus Ovidiu Hoban, mijlocaş la nţaională.

Şi antrenorul Christoph Daum susţine că, după rezultatul de vineri, România ar trebui să lupte pentru locul doi în grupă, care duce la baraj. “Este o înfrângere la care nu ne așteptam și trebuie să învățăm din ea pentru a fi mai puternici. Eu sunt de vină, eu sunt cel care trebuie atacat, dar cred că toată lumea știe că este nevoie de timp. Iar poate că mie nu îmi este acordat acest timp din partea presei. Eu am misiunea să construiesc o echipă nouă și în același timp să obțin maximum cu echipa actuală. Am văzut azi multe limitări în joc, iar ele nu se pot schimba peste noapte. Este adevărat, șansele de calificare au scăzut, dar trebuie să ne punem întrebarea ce echipă va reuși să învingă Polonia dacă ea va juca la fel ca azi. Sunt optimist că putem mai mult. Să pierzi cu 0-3 este dezamăgitor, dar trebuie să fim fair-play, să vedem cum a jucat Polonia și să admitem că jucătorii lor sunt la alt nivel”, mai spus Daum.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
nori împrăștiați
-0.6 ° C
-0.6 °
-1.7 °
88 %
0.5kmh
48 %
Dum
4 °
lun
2 °
mar
7 °
mie
3 °
joi
1 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Așa e țara: se descurcă fiecare cum poate.

EDITORIAL

PSD, prin Marcel Ciolacu, mai face o „românească” și pozează într-o mimoză ofensată, aruncând guvernarea cât colo după ce „răii” de dreapta i-au jignit....

EPIGRAMA ZILEI

Lumea-i atât de dezvoltată Încât - susțin cei de la NASA - Aia în negru îmbrăcată Vine de-acum cu ... motocoasa! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...