Președintele Maia Sandu, premierul Natalia Gavrilița și președintele Parlamentului, Igor Grosu au semnat joi seară cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. De asemenea, și premierul Georgiei, Irakli Garibaşvili, a semnat joi cererea pentru demararea procedurii speciale de recunoaştere a ţării sale drept candidat la aderarea la UE.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Georgia și Republica Moldova se vor alătura astfel Ucrainei în eforturile de aderare, după ce preşedintele Volodimir Zelenski a cerut marţi UE să aprobe intrarea rapidă a Kievului, în contextul războiului declanșat de Rusia. Candidatura Ucrainei ar urma să fie discutată la summitul liderilor statelor UE care va avea loc săptămâna viitoare.
Aderarea la UE este în mod normal un proces lung şi tensionat politic, în timpul căruia ţările trebuie să se alinieze la regulile şi valorile UE. Statele membre ale UE au ultimul cuvânt în privinţa aplicaţiilor de aderare. Ţările care au oficial statutul de candidate la aderare sunt Albania, Macedonia de Nord, Serbia, Muntenegru şi Turcia. Cu toate acestea, negocierile de aderare sunt blocate sau trenează de mai mulţi ani, potrivit hotnews.ro.