duminică, aprilie 6, 2025
AcasăNaționalMai puțină birocrație pentru legumicultori

Mai puțină birocrație pentru legumicultori

Fermierii vor avea mai puțină birocrație după ce programele de sprijin destinate legumicultorilor au fost simplificate. Astfel, se elimină certificatul de atestare fiscală şi a cazierului fiscal din cadrul documentaţiei ataşate cererii pentru înscrierea în ambele scheme de ajutor de minimis, respectiv programele “Tomata” și de susținere a producției de usturoi.

De asemenea, termenul de depunere a cererilor de înscriere în Programul “Tomata” a fost prelungit cu o lună, până pe 1 aprilie, potrivit unei Hotărâri aprobate miercuri de Executiv. Cultivatorii de usturoi pot depune cereri la sediul DAJ până pe 16 mai inclusiv.

“În Şedinţa Guvernului din 23 februarie 2022, a fost aprobată o Hotărâre prin care au fost aduse simplificări programelor de sprijin în sectorul vegetal, introduse prin Hotărârea Guvernului nr.148/2022 şi Hotărârea Guvernului nr.147/2022. Astfel, potrivit noilor reglementări: se prelungeşte cu o lună termenul de depunere a cererilor pentru obţinerea ajutorului de minimis pentru legumele în spaţii protejate (programul Tomata şi alte legume în spaţii protejate) până la data de 1 aprilie 2022, inclusiv (termenul iniţial era 1 martie 2022); se elimină certificatul de atestare fiscală şi a cazierului fiscal din cadrul documentaţiei ataşate cererii pentru înscrierea în ambele scheme de ajutor de minimis”, se arată într-un comunicat al ministerului de resort.

În luarea deciziei s-a ţinut cont şi de faptul că majoritatea solicitanţilor ambelor scheme de sprijin sunt persoane fizice care nu au realizat venituri, confruntându-se totodată cu lipsa lichidităţilor, a cheltuielilor necesare pentru achiziţia de sămânţă pentru înfiinţarea culturilor, precum şi cu alte costuri generate de încălzirea spaţiilor protejate dar şi a faptului că, aceştia întâmpină dificultăţi în accesarea şi utilizarea bazelor de date ale instituţiilor implicate în eliberarea documentelor necesare înscrierii în programe, potrivit agerpres.ro.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
0.7 ° C
2.7 °
0.6 °
78 %
0.9kmh
100 %
D
5 °
lun
4 °
mar
8 °
mie
6 °
J
3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pentru cei care uită cam repede prin ce-am trecut e necesară o excursie la gară.

EDITORIAL

Unul dintre subiectele dezbătute în cea mai recentă ședință a CL Botoșani a avut ca … „obiecte ale muncii”, două clădiri istorice, de patrimoniu,...

EPIGRAMA ZILEI

Când s-a întors din armată Nu a mai găsit-o fată; Azi, alt șoc l-a dărâmat: A găsit-o, dar ... băiat!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...