E.ON România se alătură Asociației Zi de Bine care, împreună cu Asociația Marinuș Gălbenuș, demarează proiectul BINEintensiv. În cadrul proiectului vor fi achiziționate cinci unități de terapie intensivă pentru acasă, pentru copiii cu afecțiuni oncologice și alte boli grave. Proiectul BINEintensiv are două componente majore, achiziționarea echipamentelor și a aparaturii medicale necesare pentru îngrijirea la domiciliu a unui copil grav bolnav, respectiv partea de asistență medicală, sprijin educațional pentru copiii care nu mai pot merge la școală, oferind inclusiv sprijin psihologic pentru copii, dar și pentru părinți.
Asociația Marinuș Gălbenuș a fost înființată de un tată îndurerat, după ce fiul său, Marinuș, a pierdut lupta grea cu cancerul. Astfel, prin asociaţia pe care a înfiinţat-o, Mirel Dolofan încearcă să dea Binele mai departe și să lupte în continuare alături de copiii grav bolnavi și de familiile lor.
„Marinuș era un băiețel vesel, năzdrăvan, un prieten al oamenilor de tot felul, un puști zâmbitor, curajos și generos. Timpul alături de Marinuș m-a învățat cum să trăiesc cu durerea, cum să o înțeleg, cum să îi înțeleg pe cei care trec prin aceeași luptă ca noi, m-a învățat să fiu blând și mai atent la nevoile celor din jur, dar mai ales m-a învățat să ajut, atât cât pot”, a declarat Mirel Dolofan.
Bugetul Proiectului BINEintensiv este de 35.000 de euro
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului BINEintensiv este de 35.000 euro și este oferit de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România și UniCredit Bank.
„Nu ne putem imagina durerea și șocul la aflarea unui astfel de diagnostic, însă putem înțelege cât de mare este nevoia de a fi sprijinit în aceste momente. Cele cinci kituri reprezintă un ajutor într-un moment crunt, atât pentru ca un copil care suferă să poată dormi mai bine, să poată respira mai bine, cât și pentru părinții săi, care se asigură astfel că îi oferă celui mic cea mai bună îngrijire de care poate avea parte acasă. Îi invităm pe toți cei care vor să ne fie alături, să doneze pentru această cauză”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.
Kit-ul de terapie intensivă pentru acasă include un pat de terapie, scaun rulant pliabil, saltea antiescară, concentrator de oxigen portabil, saltea antidecubit, monitor funcții vitale, aparat aspirare căi respiratorii superioare, aparat aerosoli, precum și un kit de îmbăiere la pat. Costul pentru un kit complet este de aproximativ 6.500 de euro. Fiecare unitate de terapie intensivă pentru acasă va rămâne la domiciliul familiei atât cât va fi nevoie, urmând ca apoi să ajungă la un alt copil.